Cine este Úrsula Corberó, interpreta personajului Tokyo din La Casa de Papel

De: Andra Voiculescu / 03.05.2020, 15:25
Cine este Úrsula Corberó, interpreta personajului Tokyo din La Casa de Papel

Úrsula Corberó Delgado, interpreta personajului central – Tokyo şi Povestitoarea din serialul spaniol de televiziune, La Casa de Papel – are 30 de ani (n. 11 august 1989) este născută în Barcelona, Spania. Despre Tokyo se spune că este un personaj inspirat din fimul Leon, după Mathilda, interpretat de Natalie Portman (câştigătoare de Oscar născută în Israel, în Ierusalim, la 9 iunie 1981).

Úrsula Corberó este cunoscută publicului din Spania pentru mai multe roluri în seriale (“La embajada”, “Con el culo al aire”) produse în mare pentru postul spaniol Antena 3, acelaşi care a difuzat “La Casa de Papel”. Úrsula a jucat şi în diferite filme, de la horror-ul “XP3D”, la comediile “Quien Mato a Bambi?” şi “Perdiendo el Norte”.

Corberó a debutat ca Maria în serialul de televiziune “Mirall trencat”, în 2002. A apărut ca Sara în “Ventdelplà” în 2005, şi în serialul “Cuenta atras – Numărătoare inversă” în 2007. În 2008, a înfăţişat-o pe Manuela Portillo în seria “Internatul” (2007) şi a început să lucreze la serialul de televiziune Antena 3 “Fizică sau Chimie” (2008). Personajul ei, Ruth Gomez, suferea de bulimie. Serialul a atras o mulţime de controverse, dar Corberó a fost apreciată pentru prestaţiile sale extraordinare.

”Cum să supravieţuieşti unei despărţiri” (2015) este primul ei rol principal într-un film şi a confirmat că este una dintre cele mai bune actriţe de comedie din Spania.

În 2017 a jucat în serialul de televiziune “La Casa de Papel” (”Heist Money Money Heist” – în limba engleză). Seria a fost difuzată pentru prima dată în Spania, iar ulterior a fost disponibilă internaţional prin Netflix. Actriţa a primit o nominalizare pentru cea mai bună actriţă într-un serial TV la Premios Feroz.

În cursul aceluiaşi an, a primit primul său rol dramatic în cinema, de la Julio Medem. ” The Tree of Blood” (2018) este un thriller, iar Corberó este Rebecca, o femeie misterioasă care, împreună cu soţul ei, descoperă secrete din familia ei. Actriţa a fost regizată şi de Isabel Coixet în filmul ” Proyecto tiempo” (2017): La Llave. Filmul a debutat la Festivalul de Film de la San Sebastian.

Corberó a fost împreună cu modelul şi actorul Andrés Velencoso – fostul iubit al cântăreţei Kylie Minogue – timp de trei ani. Din 2016, a fost într-o relaţie cu actorul Chino Darín, pe care l-a cunoscut pe platoul emisiunii TV ”La embajada” (2016).

Este celebră şi pe Instagram, cu numele ursulolita, unde are peste 19 milioane de followers.

Surse foto: Hepta, YouTube