„Death on the Nile” intră direct pe primul loc în box office-ul românesc în weekendul premierei

De: Nicoleta Lepădatu / 15.02.2022, 13:46
„Death on the Nile” intră direct pe primul loc în box office-ul românesc în weekendul premierei

Filmul „Death on the Nile” intră direct pe primul loc în box office-ul românesc în weekendul premierei, cu încasări de 741.924 de lei.

Unul dintre cele mai ecranizate personaje din istorie, Hercule Poirot, revine în atenţie în interpretarea lui Kenneth Branagh, cineastul britanic care tocmai a bătut un important record la Oscaruri, fiind nominalizat la şapte categorii diferite. Cunoscutul roman al Agathei Christie are parte de o nouă adaptare, poate cea mai elegantă de până acum.

Ca multe din romanele lui Christie, „Moarte pe Nil” are aceeaşi construcție: o crimă şi mai mulţi suspecţi – fiecare cu motivele lui să ucidă – prizonieri într-un spaţiu restrâns. Dacă în filmul anterior al lui Branagh, „Crima din Orient Express”, această locaţie de unde nu se poate intra sau ieşi, acum acțiunea se petrece pe vasul Karnak, pornit într-o croazieră pe Nil cu personaje din înalta societate. În centrul atenţiei este Linnet Ridgeway (Gal Gadot), o bogată moştenitoare care îşi petrece luna de miere cu noul soţ, Simon Doyle (Armie Hammer), alături de câţiva apropiaţi. Problemele încep când fosta iubită a lui Simon şi colega de pension a lui Linnet, Jackie (Emma Mackey), urmăreşte grupul de petrecăreţi, neascunzându-și durerea pentru pierderea lui Simon.

Pe locul al doilea în box office-ul românesc de weekend se află tot o premieră așteptată, „Marry Me”, cu încasări de 565.334 de lei și care va încânta spectatorii cu o mulțime de piese muzicale. Plin cu melodii originale ale lui Jennifer Lopez și un pronunțat aer latino, lungmetrajul „Marry Me” este realizat după romanul grafic cu același nume al lui Bobby Crosby, care are în centrul acțiunii un superstar pop (Jennifer Lopez) care, cu câteva momente înainte de a se căsători cu logodnicul ei rock star la Madison Square Garden, află că acesta o înșela cu asistenta ei. Ea coboară de pe scenă și alege din mulțime un profesor de matematică divorțat (Owen Wilson) pentru a se căsători.

„Marry Me” este regizat de Kat Coiro, iar scenariul este semnat de John Rogers, Tami Sagher și Harper Dill. Din distribuție mai fac parte Chloe Coleman, Sarah Silverman, John Bradley, Michelle Buteau și Utkarsh Ambudkar.

„Moonfall”, un film SF  care aduce în discuție o nouă teorie – Luna nu este satelitul natural al Pământului, în regia lui Roland Emmerich, autorul unora dintre cele mai mari filme SF („Ziua Independenței”, „2012”), coboară pe locul al treile în box office-ul românesc, cu încasări de 316.071 de lei.

În „Moonfall”, o forță misterioasă doboară Luna de pe orbită și o aruncă pe un curs de coliziune cu Pământul. Filmul spune povestea unei misiuni NASA, în care fostul astronaut Jocinda „Jo” Fowler (Halle Berry, câștigătoarea unui Oscar) trebuie să plece într-o misiune de salvare în spațiu și descoperă un secret incredibil despre singurul satelit „natural” al Pământului.

Cu implicarea și îndrumarea agenției NASA, care s-a asigurat de acuratețea operațiunilor și a limbajului prin consilierii săi ce au ghidat echipa de producție a filmului, „Moonfall” se anunță a fi unul dintre cele mai bine realizate filme de gen, cu un buget de producție impresionant, chiar dacă încasările din cinematografele nord-americane au fost unele dezamăgitoare.

Din distribuția filmului mai fac parte Patrick Wilson, John Bradley, Michael Peña, Charlie Plummer, Kelly Yu, Eme Ikwuakor, Carolina Bartczak și Donald Sutherland.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele românești este completat de  „Spider-Man: No Way Home” (228.720 de lei), „Encanto” (180.651 de lei), Clifford the Big Red Dog”, cu încasări de 163.883 de lei, „Tabăra” (80.446 de lei), „Sing 2” (56.883 de lei), „Belle” (49.570 de lei) și „Scream” (44.675 de lei).

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Marvel și Sony confirmă că au în dezvoltare cel puțin încă un film „Spider-Man”

„355”, thrillerul care revoluționează filmele cu spioni, din 7 ianuarie în cinema

Tags: