Denzel Washington va primi Presidential Medal of Freedom, cea mai înaltă distincție civilă din SUA

De: Ana Obretin / 02.07.2022, 09:32
Denzel Washington va primi Presidential Medal of Freedom, cea mai înaltă distincție civilă din SUA

Actorul Denzel Washington va primi Presidential Medal of Freedom, cea mai înaltă distincție civilă din SUA.

Președintele american Joe Biden a anunțat, vineri, cele 17 personalități premiate anul acesta. Presidential Medal of Freedom este acordată personalităților publice americane care au avut contribuții notabile la dezvoltarea societății, culturii și la promovarea politicii ori păcii mondiale. Medaliile sunt înmânate într-o ceremonie organizată la Casa Albă în fiecare lună iulie.

CITEȘTE ȘI: De la Daniel Craig la Tom Cruise și Dwayne Johnson: Topul celor mai mari salarii de la Hollywood

10 actori care au interpretat personalități politice

Actori care au făcut roluri foarte bune în filme slabe sau mediocre

Washington este singura personalitate din domeniul divertismentului decorată în acest an și se alătură figurilor sportive Simone Biles și Megan Rapinoe, liderilor politici Gabrielle Giffords și Alan Simpson; activiștilor Fred Gray, Diane Nash și Raúl Yzaguirre și altora. Steve Jobs, John McCain și Richard Trumka vor fi onorați postum, potrivit Variety.

Washington este unul dintre cei mai cunoscuți actori, regizori și producători ai generației sale. De-a lungul carierei sale, a câștigat două premii Oscar, pentru filmele „Glory” și „Malcolm X”, în plus față de alte opt nominalizări, inclusiv anul acesta, pentru rolul din „Tragedia lui Macbeth”. Alte distincții pe care le-a primit includ un Tony Award pentru munca sa la remake-ul din 2010 al filmului „Fences” și un Cecil B. DeMille Lifetime Achievement Award (un premiu onorific Globul de Aur) în 2016, pentru contribuțiile remarcabile la lumea divertismentului.

În 2020, Washington a fost desemnat cel mai mare actor al secolului 21 de The New York Times. 

CITEȘTE ȘI: Denzel Washington se întoarce cu „Equalizer 3”

Foto: Profimedia Images