10 actori care au interpretat personalități politice

De: Ana Obretin / 04.03.2022, 15:24
10 actori care au interpretat personalități politice

Viața lor fiind plină de întorsături de situație, multe personalități politice sunt adesea subiectul unor filme și seriale cu mare succes la public.

„În slujba poporului/ Servant of the people” este un serial de comedie ucrainean care arată ce se întâmplă atunci când un om obișnuit, dar cinstit, este ales președinte și a lansat cariera de actor a lui Volodimir Zelenski. Ulterior, în urma succesului uriaș al serialului, actorul principal și-a anunțat intenția de a candida la președinția Ucrainei, la alegerile din 2019, pe care le-a și câștigat.

CITEȘTE ȘI: Top 7 cele mai bune filme erotice din toate timpurile (Video)

Filme cu vampiri: TOP 10 cele mai bune producții din toate timpurile (Video)

Top 10 cele mai piratate filme și seriale din 2021

Și, dacă actualul președinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost mai întâi actor și apoi personalitate politică, starurile de mai jos s-au limitat doar la rolurile de pe micul și marele ecran. 

10 mari actori care au jucat rolurile unor mari personalități politice

Gary Oldman

Actorul britanic s-a transformat radical pentru a-l juca pe ilustrul prim-ministru englez Winston Churchill în filmul biografic „Darkest Hour: Ziua decisivă/ Darkest Hour”, de Joe Wright, lansat în 2017. Pentru acest rol, Gary Oldman a primit un Oscar.

Meryl Streep

Meryl Streep a jucat rolul controversatului prim-ministru britanic Margaret Thatcher în filmul din 2011 „Doamna de fier/ The Iron Lady”, de Phyllida Lloyd. Performanța ei a fost premiată cu un Oscar.

Josh Brolin

Josh Brolin l-a interpretat pe președintele american George Bush în „W”, de Oliver Stone, lansat în 2008.

Denzel Washington

Actorul l-a interpretat pe activistul afro-american pentru drepturile omului Malcolm X în filmul omonim lansat în 1992 de regizorul Spike Lee.

Christian Bale

Starul galez s-a transformat fizic, îngrășând câteva kilograme bune, pentru a juca rolul vicepreședintelui lui George W. Bush Dick Cheney, în filmul din 2018 „Vicele/ Vice”, de Adam Mckay.

Daniel Day Lewis

Daniel Day-Lewis l-a jucat pe președintele Abraham Lincoln în filmul „Lincoln”, de Steven Spielberg, lansat în 2012. Pentru acest rol, actorul a primit un Oscar.

Robin Williams

Robin Williams l-a interpretat pe cel de-al 34-lea președinte al Statelor Unite, Dwight Eisenhower, în „The Butler”, de Lee Daniels, un film istoric care urmărește viața plină de evenimente a unui majordom de culoare de-a lungul secolului al XX-lea.

Bill Murray

Actorul l-a interpretat pe președintele SUA Franklin D. Roosevelt în filmul din 2012 „Vizita regelui la Hyde Park on Hudson/ Hyde Park on Hudson”, de Roger Michell, care explorează relația romantică dintre președinte și verișoara sa Margaret „Daisy” Suckley. 

Michael Sheen

Actorul galez a reușit să-l interpreteze la perfecțiune pe premierul Tony Blair în filmul „The Queen”, de Stephen Frears, lansat în 2006, alături de Helen Mirren, care a primit un Oscar pentru rolul reginei Elizabeth a II-a. 

Julianne Moore

Actrița americană Julianne Moore a jucat rolul politicianului Sarah Palin, fost guvernator al statului Alaska, în filmul TV din 2012 „Jocul se schimbă/ Game Change”. Pentru acest rol, Moore a primit un premiu Primetime Emmy.

CITEȘTE ȘI: Top 3: Interpretări extraordinare de roluri de băieți răi sau ticăloși în filme

Foto: Profimedia Images