Deschidere aniversară TIFF, la ediția a 20-a: proiecții simultane în 20 de localități, pe 23 iulie

De: Ana Obretin / 22.06.2021, 14:11
Deschidere aniversară TIFF, la ediția a 20-a: proiecții simultane în 20 de localități, pe 23 iulie

La împlinirea a 20 de ediții TIFF, anul acesta, emoțiile galei de deschidere vor fi resimțite în 20 de localități din țară, simultan.

Pe 23 iulie, de la ora 21:00, comedia spaniolă „Dineu cu vecinii de sus”  (r. Cesc Gay) va avea parte de o proiecție specială în Piața Unirii din Cluj-Napoca și va putea fi vizionată, în paralel, pe marile ecrane din: Alba Iulia, Arad, Bistrița, Borșa, Brașov, Criț (jud. Brașov), Florești (jud. Cluj), Iași, Lugoj, Miercurea Ciuc, Morău (com. Cornești), Oradea, Salonta, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Sighet, Târgu Mureș și Toplița. Sub umbrela #împreunăprinfilm, evenimentul va marca deschiderea oficială a celei de-a 20-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care se va desfășura până pe 1 august, la Cluj-Napoca.

O comedie savuroasă în care două cupluri vecine explorează complexitatea relațiilor moderne, „Dineu cu vecinii de sus/ Sentimental/ The People Upstairs” se numără printre titlurile prezentate la TIFF în cadrul parteneriatului cu Festivalul Internațional de Film de la San Sebastián. Spectatorii îi vor recunoaște în filmul nominalizat la cinci premii Goya pe vedetele spaniole Javier Cámara („Hable con ella”, „La mala educación”, de Pedro Almodóvar, serialele „The Young Pope” și „Narcos”) și Belén Cuesta („La casa de papel”, „Parking”, în regia lui Tudor Giurgiu), deveniți atât instigatori, cât și victime ale unui tsunami emoțional, provocat de o propunere neobișnuită, pe cale să condimenteze viețile amoroase ale vecinilor, potrivit unui comunicat remis Apropo.

Biletele și abonamentele pentru ediția a 20-a au fost puse în vânzare pe tiff.eventbook.ro.

Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania.

CITEȘTE ȘI: „România Sălbatică”, un vast proiect de film documentar, are premiera națională la TIFF

TIFF lansează Full Moon Script Contest – competiția scenariilor filmelor de gen

Filme premiate în ultimul an și noutăți absolute, de Almodóvar, Ozon, Koncealovski, la TIFF 2021

Foto: APFR