TIFF 2021 debutează cu o comedie spaniolă, provocatoare, despre cuplurile moderne

De: Loredana Toma / 24.05.2021, 17:34
TIFF 2021 debutează cu o comedie spaniolă, provocatoare, despre cuplurile moderne

Cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF 2021) va debuta cu o comedie spaniolă, “Dineu cu vecinii de sus/ The People Upstairs”, în regia lui Cesc Gay.  Festivalul va avea loc în perioada 23 iulie – 1 august, în Cluj-Napoca, iar comedia care va deschide evenimentul va rula de la ora 21.00.

“Vă asigur că ‘The People Upstairs’ este o comedie spumoasă și provocatoare care o să vă deschidă apetitul”, a spus directorul artistic TIFF, Mihai Chirilov, despre comedia tipică despre două cupluri vecine care explorează complexitatea relațiilor moderne, potrivit unui comunicat remis Apropo de organizatori.

“The People Upstairs” are cinci nominalizări la premiile Goya și două vedete spaniole pe afiș: Javier Cámara (“Hable con ella”, “La mala educación”, regizate de Pedro Almodóvar, și serialele „The Young Pope” și „Narcos”) și Belén Cuesta (“La casa de papel”, “Paquita Salas”, „Parking”, în regia lui Tudor Giurgiu).

Festivalul Internațional de Film de la San Sebastián devine partener al TIFF 

De altfel, comedia spaniolă este celebrată și printr-un program numit “Focus Spania”, care va include proiecții și evenimente speciale, întâlniri cu cineaști, masterclass-uri, inițiative de industrie și expoziții. Ca parte a acestui program, Festivalul Internațional de Film de la San Sebastián (SSIFF) devine partener al TIFF și propune o selecție de zece titluri în “Carte blanche: San Sebastián”. Biletele sunt puse în vânzare pe tiff.eventbook.ro.

„Festivalul de la San Sebastián este nu doar unul dintre favoritele mele absolute (un oraș seducător pe malul oceanului, cu o gastronomie de invidiat, o echipă entuziastă și selecție de top), ci și un rezervor inepuizabil de filme pentru selecția TIFF-ului din fiecare an, în special spaniole și latino-americane. Le mulțumesc organizatorilor pentru deschiderea lor în acest parteneriat și îi invit pe spectatori să guste din varietatea de bucate atent alese din meniul lor cinematografic”, a mai spus directorul artistic TIFF, Mihai Chirilov.

CITEȘTE ȘI: Filme premiate în ultimul an și noutăți absolute, de Almodóvar, Ozon, Koncealovski, la TIFF 2021

Scenariul remake-ului “Breakfast at Tiffany’s”, subiectul unui proces de 20 de milioane de dolari

Festivalul Filmului Francez din România, la ediție aniversară, în iulie

Cineastul Radu Jude va fi omagiat la Festivalul La Rochelle Cinéma

Foto: TIFF