Directorul de casting și producătorul Don Phillips, care a contribuit la lansarea carierei unor actori precum Sean Penn și Matthew McConaughey, a murit

De: Nicoleta Lepădatu / 28.11.2021, 13:04
Directorul de casting și producătorul Don Phillips, care a contribuit la lansarea carierei unor actori precum Sean Penn și Matthew McConaughey, a murit

Directorul de casting și producătorul Don Phillips, care a ajutat la lansarea carierei unor actori precum Sean Penn, Matthew McConaughey și Mary Steenburgen, a murit de Ziua Recunoștinței din cauze naturale. Ar fi împlinit 81 de ani pe 21 decembrie.

Don Phillips a primit prima sa recunoaștere când a obținut un loc de muncă de începător în departamentul de casting al filmului din 1971 al regizorului Otto Preminger, „Such Good Friends”. Impresionat de Phillips, regizorul a cumpărat reclame în Variety și Backstage pentru a lăuda munca novicelui la film.

Phillips a fost apoi angajat pentru a face casting-ul pentru filmul „Serpico” al lui Sidney Lumet, cu Al Pacino în rolul principal. Lumet l-a numit apoi director de casting pentru următorul său film, „Dog Day Afternoon”, tot cu Pacino cap de afiș. Se pare că Don Phillips a fost acela care l-a convins pe actorul John Cazale să îi dea replica lui Al Pacino în rolul lui Sal.

Phillips a ales distribuția filmului cult din 1976 „Car Wash”, scris de Joel Schumacher și regizat de Michael Schultz. Phillips a lucrat și la „National Lampoon’s Animal House” din 1978 împreună cu partenerul său de casting Michael Chinich.

Don Phillips a intrat și în zona de producție în 1974. Primul său film ca producător a fost lungmetrajul Universal din 1980, „Melvin and Howard”, pentru care Phillips l-a luat pe atunci puțin cunoscut regizor Jonathan Demme pentru a regiza povestea despre relația unui orășean cu Howard Hughes (interpretat de Jason Robards). Pentru rolul principal feminin, Phillips a descoperit-o pe actrița Mary Steenburgen. Filmul a câștigat Oscarul pentru cel mai bun scenariu pentru scriitorul Bo Goldman și Oscarul pentru cea mai bună actriță în rol secundar pentru Steenburgen, precum și o nominalizare la Oscar pentru Robards.

Phillips a ales actorii pentru filmul din 1982, „Fast Times At Ridgemont High”, regizat de Amy Heckerling, cu un scenariu scris de Cameron Crowe și produs de Art Linson. Așa l-a descoperit pe începătorul Sean Penn, în rolul lui Jeff Spicoli.

Se spune că, după ce prima audiție a lui Penn nu a mers bine, Phillips i-a cerut tânărului actor să revină la sfârșitul zilei pentru a mai încerca. Penn a reușit a doua audiție și a fost angajat pe loc. Phillips a ajutat apoi la construirea unei distribuții care a inclus actori precum Jennifer Jason Leigh, Forest Whitaker, Phoebe Cates, Judge Reinhold, Nicolas Cage și Eric Stoltz, precum și Ray Walston în rolul domnului Hand.

Foto: outnow.ch

CITEȘTE ȘI: Scenaristul  Dominic Orlando, cunoscut pentru „Them” și „Mindhunter”, a murit la vârsta de 57 de ani

Tags: