Scenaristul  Dominic Orlando, cunoscut pentru „Them” și „Mindhunter”, a murit la vârsta de 57 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 25.11.2021, 08:24
Scenaristul  Dominic Orlando, cunoscut pentru „Them” și „Mindhunter”, a murit la vârsta de 57 de ani

Dominic Orlando, un dramaturg prolific Off Broadway și al scenelor de teatru regional, care mai recent s-a orientat către seriale de televiziune precum „Them”, de la Amazon, „Mindhunter” și „The OA”, de la Netflix, a murit pe 17 noiembrie la Washington D.C., din cauza unor complicații cauzate de cancer.  Avea 57 de ani.

Moartea i-a fost anunțată de familia sa și de către CAA.

Dominic Orlando, originar din Brooklyn, și-a început cariera în teatrele din centrul orașului New York la începutul anilor 1990, înainte de a se muta la Minneapolis, unde a continuat să scrie piese de teatru. În timp ce participa la Jerome and McKnight Fellowships la Minneapolis’ Playwrights’ Center, el a co-fondat o altă companie de teatru, Workhaus Collective, unde a scris și regizat piese precum „A Short Play About Globalization” (2007), „The Sense of What Should Be” (2009) și „A Short Play About 9/11” (2011).

După ce s-a mutat la Los Angeles, Orlando a scris scenariul pentru seriale precum „Them”, „The OA”, „Mindhunter” și „Nightflyers”. Potrivit familiei sale, el a contribuit și la câteva seriale care vor fi lansate curând: „Outer Range”, de la Amazon și „Retreat”, de la FX.

Orlando a primit două nominalizări la premiile WGA: în 2016 pentru episodul The OA „Mirror Mirror” și în 2020 pentru Mindhunter.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Lou Cutell, care a jucat în „Seinfeld” și „Pee-wee’s Big Adventure”, a murit la 91 de ani

Mick Rock, legendarul fotograf al lui David Bowie, Queen și Lou Reed, a murit la vârsta de 72 de ani

Actorul Heath Freeman a murit: starul „Bones”, „NCIS”, „ER” avea 41 de ani