Documentarul „România sălbatică” are premiera la cinema pe 17 septembrie

De: Ana Obretin / 25.08.2021, 12:32
Documentarul

„România Sălbatică”, un documentar spectaculos dedicat naturii din țara noastră, recompensat cu premiul publicului la ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), va fi lansat în cinematografele din întreaga țară pe 17 septembrie.

Cu trei zile înainte de lansarea în cinema, pe 14 septembrie, va avea loc o proiecție specială în avanpremieră în rețeaua Cinema City, unde va putea fi văzut, de la ora 19:30, concomitent în 20 de orașe din țară: Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, București, Buzău, Cluj, Constanța, Deva, Drobeta Turnu Severin, Galați, Iași, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureș și Timișoara. La finalul proiecției-eveniment din 14 septembrie va fi difuzat, în exclusivitate, un video special de making-of, prin intermediul căruia publicul prezent va putea intra în culisele producției documentarului, potrivit unui comunicat remis Apropo de distribuitor, Transilvania Film. 

Premiera de gală a filmului, în prezența întregii echipe, va avea loc pe 15 septembrie, în București, la Amfiteatrul „Mihai Eminescu”, de la ora 19:30. Proiecția va fi însoțită de un recital al Bucharest Film Orchestra, prima și singura orchestră dedicată muzicii de film din țară, dirijată de maestrul Tiberiu Soare. Biletele vor fi puse în vânzare prin Eventbook și vor fi disponibile începând cu 1 septembrie.

Povestea este narată de actorul Adrian Titieni, iar coloana sonoră e semnată de compozitorul Alexei Țurca.

În acest weekend, povestea „România sălbatică” ajunge și la Comic-con Summer Limited Edition, unde vizitatorii vor putea să privească natura în ochi, de vineri până duminică (27 – 29 august), prin intermediul unei instalații VR. Cosmin Dumitrache, unul dintre realizatorii documentarului, va povesti despre proiect, timp de aproape o oră, sâmbătă 28 august, de la 13:00, în cadrul unui panel moderat de Maria Muller.

Documentarul va mai fi proiectat la Festivalul Filmul de Piatra, pe 27 august, de la ora 20:30, la Curtea Domnească, dar și la TIFF Oradea, pe 18 septembrie, la Palatul Baroc.

„România Sălbatică” este o producție NTD Film, coprodusă de Libra Films și Avanpost Media.

CITEȘTE ȘI: Documentarul „România sălbatică” va avea mai multe proiecții speciale în țară

Scenariul remake-ului “Breakfast at Tiffany’s”, subiectul unui proces de 20 de milioane de dolari

Foto: Transilvania Film