Documentarul „România sălbatică” va avea mai multe proiecții speciale în țară

De: Ana Obretin / 04.08.2021, 14:16
Documentarul

Documentarul „România sălbatică”, cel mai popular film de la TIFF 2021, va avea mai multe proiecții speciale în țară, în luna august.

Filmul a avut pe 30 iulie premiera mondială la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), unde a primit premiul publicului. Documentarul realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache a înregistrat cel mai mare număr de spectatori la ediția aniversară a festivalului – la cele patru proiecții au participat peste 3.500 de spectatori, potrivit unui comunicat remis Apropo de distribuitori.

Povestea amplului și complexului proiect de film documentar despre România este narată de Adrian Titieni, iar coloana sonoră este semnată de compozitorul Alexei Țurcan.

Tudor Giurgiu, președintele TIFF, a fost cel care a introdus filmul publicului din Piața Unirii în seara premierei: „Cred că acest film reușește să facă pentru România ceea ce nu au reușit numeroase campanii de promovare finanțate de Guvern să facă. Acest film, produsul a 10 ani de muncă susținută, și despre care cred cu tărie că va fi evenimentul cinematografic al anului, ne arată că încă mai avem pentru ce lupta, ne îndeamnă la conștientizare și responsabilitate, precum și la o informare corectă despre ceea ce se întâmplă cu natura noastră”.

„România sălbatică” va fi lansat în cinematografele din întreaga țară în a doua parte a lunii septembrie, însă va ajunge încă din luna august în mai multe orașe din țară, în cadrul mai multor proiecții speciale, în prezența echipei. Prima de acest fel va fi în deschiderea TIFF Sibiu, pe 5 august, în Muzeul în aer liber, de la ora 21:45. Biletele au fost deja puse în vânzare pe https://bit.ly/RS_TIFFSb.

Filmul va mai fi proiectat la Făgăraș Fest, în aer liber pe 6 august, de la ora 20:00, la Serile Filmului Românesc de la Iași, pe 15 august, de la 20:30, în Piața Unirii, pe 18 august, la Zabola, pe Domeniile Mikes, la Timișoara, la Grădina Capitol, pe 20 august.

„România Sălbatică” este o producție NTD Film, coprodusă de Libra Films și Avanpost Media și distribuită de Transilvania Film.

CITEȘTE ȘI:Scenariul remake-ului “Breakfast at Tiffany’s”, subiectul unui proces de 20 de milioane de dolari

„Becoming Led Zeppelin”, singurul documentar la care a participat formația în 50 de ani, a fost finalizat

Netflix a cumpărat drepturile de difuzare ale documentarului „Schumacher”, care va avea premiera pe 15 septembrie

Foto: Transilvania Film