Dumbledore este deschis gay în „Fantastic Beasts: Secrets of Dumbledore”, iar China cenzurează acest detaliu

De: Ana Obretin / 14.04.2022, 09:23
Dumbledore este deschis gay în

Warner Bros. a confirmat că a eliminat unele dialoguri din filmul „Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore” pentru a liniști Guvernul chinez.

Producătorul de film a scos referiri clare la trecutul romantic al lui Albus Dumbledore (Jude Law) și Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen). Replicile „Am fost îndrăgostit de tine” și „vara în care Gellert și eu ne-am îndrăgostit” fac oficial, pentru prima dată în franciza „Harry Potter”, că profesorul de la Hogwarts este gay și a avut o relație romantică cu vrăjitorul întunecat.

CITEȘTE ȘI: Competiţia „Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses”, găzduită de Helen Mirren, de Paște la Warner TV

„Fight Club”, cenzurat în China; ce spune Chuck Palahniuk, autorul cărții adaptate în film

Afișul celui mai recent film cu Penelope Cruz, reprezentând un mamelon, cenzurat de Instagram

Replicile durează doar șase secunde din filmul de 143 de minute, dar sunt mai degrabă esențiale pentru conturarea personajelor.

„Ca studio, ne angajăm să protejăm integritatea fiecărui film pe care îl lansăm și asta se extinde la circumstanțe care necesită reduceri nuanțate, pentru a răspunde cu sensibilitate la o varietate de factori de pe piață”, a transmis studioul Warner Bros. într-o declarație pentru The Hollywood Reporter„Speranța noastră este să lansăm filmele în întreaga lume așa cum au fost realizate de creatorii lor, dar, din trecut, ne-am confruntat cu mici modificări făcute pe piețele locale. În cazul ‘Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore’, a fost solicitată o tăietură de șase secunde și Warner Bros. a acceptat acele modificări, pentru a se conforma cerințelor locale, dar spiritul filmului rămâne intact. Ne dorim ca publicul de pretutindeni din lume să vadă și să se bucure de acest film și este important pentru noi ca publicul chinez să aibă ocazia să-l experimenteze, chiar și cu aceste editări minore”, se mai arată în declarație.

Filmul „Animale fantastice. Secretele lui Dumbledore/ Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore”a avut deja premiera în China, unde a ocupat primul loc în box office în weekendul lansării. Încasările au fost mai mici, de altfel, doar 9,7 milioane de dolari, deoarece jumătate din cinematografele din China sunt închise din cauza actualului focar de COVID-19.

Producătoarea și coscenarista filmului J.K. Rowling a surprins fanii dezvăluind că Dumbledore este homosexual, în 2007, în timpul unui eveniment organizat după lansarea cărții „Harry Potter și Talismanele Morții”.

Filmul anterior „Animale fantastice. Crimele lui Grindelwald/ Fantastic Beasts. The Crimes of Grindelwald” (2018) făcea vag aluzie la relația gay, dar abia în noul film vrăjitorul a exprimat-o acest lucru în mod clar.

„Animale Fantastice: Secretele lui Dumbledore”, cea mai nouă aventură din universul creat de J. K. Rowling, s-a situat pe primul loc weekendul trecut în cinematografele românești, cu încasări de 1.111.973 de lei în primele trei zile de la lansare.

CITEȘTE ȘI: „Return to Hogwarts”: actorii din „Harry Potter” vorbesc despre momentele speciale de la filmări

Filme despre care internauții cred că sunt mai bune decât cărțile pe care sunt bazate

Foto: Vertical Entertainment