Afișul celui mai recent film cu Penelope Cruz, reprezentând un mamelon, cenzurat de Instagram

De: Ana Obretin / 11.08.2021, 10:45
Afișul celui mai recent film cu Penelope Cruz, reprezentând un mamelon, cenzurat de Instagram

Afișul filmului „Madres Paralelas”, cu Penelope Cruz, regizat de Pedro Almodovar, a fost eliminat temporar de pe rețeaua de socializare online Instagram, iar gestul a provocat polemici aprinse. Afișul reprezintă un mamelon din care curge o picătură de lapte, în interiorul unui ochi pe fundal roșu (dând impresia că plânge), iar imaginea a fost eliminată luni de pe Instagram, imediat după ce a fost publicată, pentru că încalcă „politicile de utilizare” ale platformei.

„Să-ți fie rușine, Instagram”, este mesajul autorului postării, designerul grafic spaniol Javier Jaen. „Așa cum era de așteptat, Instagram a eliminat afișul (…) L-am republicat online. Vă mulțumim că l-ați distribuit”, a fost următorul mesaj al artistului de pe contul său de Instagram, unde imaginea a reapărut marți dimineață.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Javier Jaén (@javier_jaen)

Cazul a atras numeroase comentarii în presa spaniolă și pe rețelele de socializare online. Instagram, care aparține grupului Facebook, elimină automat imagini care nu corespund politicii sale foarte stricte privind nuditatea și pornografia. Nici vedetele nu au scăpat de cenzură: o fotografie a lui Marion Cotillard din copilărie a fost eliminată deoarece aceasta părea că are bustul gol. De asemenea, opere de artă celebre, precum „Originea lumii”, de Gustave Courbet, reprezentând un sex feminin, au fost cenzurate de Facebook. 

„Madres Paralelas”, cel mai nou film al lui Pedro Almodovar, a fost ales să deschidă ediția de anul acesta a Festivalului de la Veneția (1-11 septembrie).  Vezi trailerul mai jos: 

„Madres paralelas” o are în rolul principal pe Penélope Cruz, muza lui Almodovar de multă vreme, căreia i se alătură actrițele Aitana Sánchez-Gijón („Boca a Boca”) și Milena Smit („Cross the Line”), Israel Elejalde, Daniela Santiago, Julieta Serrano și Rossy de Palma, potrivit Variety. Filmul prezintă trei femei, interpretate de Cruz, Gijón și Smit, și continuă una dintre temele principale ale filmelor lui Almodóvar, concentrându-se asupra mamelor imperfecte.

CITEȘTE ȘI: Penelope Cruz și Pedro Almodovar fac echipă din nou. Cineastul spaniol refuză ofertele pentru streaming

Pedro Almodovar a anunţat distribuţia viitorului său film

Filme premiate în ultimul an și noutăți absolute, de Almodóvar, Ozon, Koncealovski, la TIFF 2021

Foto: Profimedia Images