„Madres paralelas”, de Pedro Almodovar, cu Penelope Cruz, deschide Festivalul de la Veneția

De: Ana Obretin / 19.07.2021, 15:07
„Madres paralelas”, de Pedro Almodovar, cu Penelope Cruz, deschide Festivalul de la Veneția

Cel mai nou film al regizorului Pedro Almodovar, „Madres paralelas”, cu Penelope Cruz în rolul principal, va deschide ediția de anul acesta a Festivalului de la Veneția.

Lungmetrajul mult așteptat al lui Almodóvar, care a fost filmat în timpul pandemiei, va avea premiera mondială la Lido, pe 1 septembrie, fiind inclus în conpetiția oficială. Filmul, în care Almodovar a distribuit-o pe actrița sa fetiș, Penelope cruz, îi urmează lungmetrajului „Dolor y Gloria”, lansat în 2019, cu Antonio Banderas. Pelicula se concentrează pe trei mame imperfecte – interpretate de Cruz, Aitana Sánchez Gijón și Milena Smit – și se abate de la filmele sale anterioare care au aceeași temă, printre care se numără și „Todo sobre mi madre”. 

„M-am născut ca regizor de film în 1983, la Veneția … în secțiunea Mezzogiorno Mezzanotte”, a declarat Almodóvar într-un comunicat. „Treizeci și opt de ani mai târziu sunt chemat să deschid festivalul. Nu pot explica bucuria și onoarea și cât de mult înseamnă asta pentru mine fără a cădea în automulțumire. Sunt foarte recunoscător organizatorilor festivalului pentru această recunoaștere și sper să fiu la înălțimea așteptărilor”, a adăugat el.

„Aceasta este o întoarcere binevenită la Veneția, în competiție, pentru cel care a primit Leului de aur pentru ]ntreaga carieră în 2019, după succesul filmului ‘Mujeres al borde de un ataque de nervios’, care a marcat triumful său definitiv pe plan internațional”, a spus Alberto Barbera, directorul artistic al Mostrei venețiene.

După cum a fost anunțat anterior, „Dune”, epopeea SF cu buget uriaș a lui Denis Villeneuve, cu Timothée Chalamet și Zendaya, va fi proiectat în afara competiției. De asemenea, a fost anunțat „Halloween Kills”, al lui David Gordon Green, cu Jamie Lee Curtis în rolul principal. 

Cea de-a 78-a ediție a Festivalului de Film de la Veneția va avea loc fizic, între 1 și 11 septembrie. Regizorul sud-coreean Bong Joon-ho va prezida juriul competiției oficiale, în timp ce Jamie Lee Curtis și Roberto Benigni vor fi onorați cu premii pentru întreaga carieră. 

CITEȘTE ȘI: Penelope Cruz și Pedro Almodovar fac echipă din nou. Cineastul spaniol refuză ofertele pentru streaming

Pedro Almodovar a anunţat distribuţia viitorului său film

Filme premiate în ultimul an și noutăți absolute, de Almodóvar, Ozon, Koncealovski, la TIFF 2021

Foto: Profimedia Images