”Dune” a intrat direct pe primul loc în box office-ul nord-american în weekendul lansării

De: Nicoleta Lepădatu / 25.10.2021, 08:13
”Dune” a intrat direct pe primul loc în box office-ul nord-american în weekendul lansării

„Dune”, filmul bazat pe prima jumătate a romanului omonim al lui Frank Herbert, publicat în 1965 și regizat de Denis Villeneuve a intrat direct pe primul loc în box office-ul nord-american în weekendul lansării, cu încasări de 40,1 milioane de dolari.

„Dune” îl are în rolul principal pe Timothée Chalamet, ca Paul Atreides, fiul unei familii de nobili însărcinate cu protejarea planetei Arrakis, singura sursă de mirodenie – cea mai valoroasă și importantă substanță din Univers. Rebecca Ferguson va juca rolul mamei lui Paul, Lady Jessica, în timp ce ducele Leto Atreides este interpretat de Oscar Isaac. Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Zendaya, Charlotte Rampling, Jason Momoa și Javier Bardem joacă, de asemenea. în acest film.

Romanul lui Herbert este considerat deja un clasic al literaturii, dar s-a dovedit de-a lungul timpului dificil de adaptat pentru marele ecran. Versiunea lui David Lynch din 1984 a atras recenzii mixte, iar o alta planificată de regizorul chiliano-francez cult din anii ’70 Alejandro Jodorowsky nu a mai ajuns pe marile ecrane. Povestea celui din urmă proiect a fost relatată în documentarul lui Frank Pavich din 2013 „Jodorowsky’s Dune”. De asemenea, au existat o serie de adaptări TV bazate pe romanul lui Herbert, inclusiv „Dune” (2000) difuzat pe Syfy în SUA și continuarea sa din 2003, „Children of Dune”.

Filmul ”Halloween Kills”, regizat de David Gordon Green, cu Jamie Lee Curtis, a coborât un loc în box office-ul nord-american de weekend cu încasări de 14,5 milioane de dolari. Filmul este o continuare a ”Halloween”-ului din 2018 și al 12-lea din franciza ”Halloween”.

La câteva minute după ce Laurie Strode (Curtis), fiica ei Karen (Judy Greer) și nepoata Allyson (Andi Matichak) îl lasă pe monstrul mascat Michael Myers în cușcă, arzând în pivnița casei lui Laurie, Laurie este dusă de urgență la spital cu răni care îi pun viața în pericol, convinsă fiind că l-a ucis în cele din urmă pe cel care o torturează de o viață.

Dar când Michael reușește să se elibereze din capcana lui Laurie, acesta o ia de la capăt cu baia de sânge ritualică. În timp ce Laurie se luptă cu durerea și se pregătește să se apere împotriva lui, tot orașul Haddonfield i se alătură ca să se ridice împotriva monstrului de neoprit.

Femeile din familia Strode se alătură unui grup de alți supraviețuitori ai primei furii a lui Michael, și decid să ia lucrurile în propriile lor mâini, pornind pe urmele lui Michael, pentru a-l anihila odată pentru totdeauna.

Pe locul al treilea în box office-ul american de weekend se află ”No Time to Die”, cel mai recent film din seria Bond, cu încasări de 11,8 milioane de dolari.

„No Time To Die” a fost cel mai aşteptat film din seria James Bond, a fost lansat după o amânare de 18 luni provocată de pandemie și este filmul în care Daniel Craig joacă pentru ultima dată rolul celebrului spion, după 16 ani în care l-a întruchipat.

Acțiunea din ”No Time to Die/Nu e vreme de murit” are loc la cinci ani după “Spectre”, premisa de la care pornește noul film din seria 007 fiind că super agentul s-a retras din viața agitată. Însă, clipele sale de liniște sunt brusc întrerupte când Felix Leiter, un vechi prieten din CIA, apare în peisaj și îi cere ajutorul. Deodată, o misiune aparent simplă, de extragere a unui om de știință răpit, se transformă într-una cu mult mai periculoasă decât era de așteptat și îl poartă pe Bond pe urma unui răufăcător misterios care e înarmat cu o nouă tehnologie de luptă ce poate avea efecte devastatoare asupra omenirii.

Cu același Daniel Craig în rolul agentului secret 007, filmul a fost gândit ca un punct culminant al universului Bond, potrivit regizorului Cary Joji Fukunanga. James Bond nu numai că este nevoit să se adapteze lumii moderne a spionajului – pe care pare să nu o cuprindă cu ușurință – dar se și lovește de cea mai grea și traumatică provocare dintre toate. Din distribuție mai fac parte și Ana de Armas, Naomie Harris, Ralph Fiennes, Léa Seydoux, Rami Malek.

Topul 10 al peliculelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele din America de Nord este completat de: ”Venom: Let There Be Carnage”, cu încasări de 9,1 milioane de dolari, ”Ron’s Gone Wrong” (7,3 milioane de dolari), ”The Addams Family 2”, cu încasări de 4,3 milioane de dolari, ”The Last Duel”, în regia lui Ridley Scott, cu 2,1 milioane de dolari, “ Shang-Chi și legenda celor zece inele/ Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings” (2 milioane de dolari) și ”Honsla Rakh” (490.000 de dolari).

Foto: outnow.ch

CITEȘTE ȘI: „Dune” – un al doilea trailer electrizant al superproducției lui Denis Villeneuve a fost lansat