„Dune” – un al doilea trailer electrizant al superproducției lui Denis Villeneuve a fost lansat

De: Ana Obretin / 23.07.2021, 10:58

Un al doilea trailer electrizant al superproducției SF „Dune” regizate de Denis Villeneuve a fost lansat. 

Bazat pe prima jumătate a romanului omonim al lui Frank Herbert, publicat în 1965, filmul va fi lansat în cinematografe în luna octombrie.

„Dune” îl are în rolul principal pe Timothée Chalamet, ca Paul Atreides, fiul unei familii de nobili însărcinate cu protejarea planetei Arrakis, singura sursă de mirodenie – cea mai valoroasă și importantă substanță din Univers. Rebecca Ferguson va juca rolul mamei lui Paul, Lady Jessica, în timp ce ducele Leto Atreides este interpretat de Oscar Isaac. Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Zendaya, Charlotte Rampling, Jason Momoa și Javier Bardem joacă, de asemenea. în acest film.

Remake-ul SF „Dune” va avea premiera mondială în afara competiției la cea de-a 78-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția, care va avea loc în perioada 1 – 11 septembrie.

„Dune”, un roman dificil de adaptat

Romanul lui Herbert este considerat deja un clasic al literaturii, dar s-a dovedit de-a lungul timpului dificil de adaptat pentru marele ecran. Versiunea lui David Lynch din 1984 a atras recenzii mixte, iar o alta planificată de regizorul chiliano-francez cult din anii ’70 Alejandro Jodorowsky nu a mai ajuns pe marile ecrane. Povestea celui din urmă proiect a fost relatată în documentarul lui Frank Pavich din 2013 „Jodorowsky’s Dune”. De asemenea, au existat o serie de adaptări TV bazate pe romanul lui Herbert, inclusiv „Dune” (2000) difuzat pe Syfy în SUA și continuarea sa din 2003, „Children of Dune”.

CITEȘTE ȘI: Lansarea pe HBO Max a filmului “Dune” ar putea fi amânată în favoarea premierei în cinematografe

DUNE Official Trailer 4K (2020) Ultra HD

„Top Gun”, „James Bond 25” – care au fost cele mai așteptate filme în 2020 amânate pentru 2021

Roberto Benigni va primi Leul de Aur pentru întreaga carieră la Veneția

Bong Joon Ho este primul regizor sud-coreean care va prezida juriul Festivalului de la Veneția

Foto: Profimedia Images