„El buen patrón”, de Fernando León de Aranoa, a fost marele câștigător la gala premiilor Goya 2022, cu șase trofee

De: Nicoleta Lepădatu / 13.02.2022, 09:55
„El buen patrón”, de Fernando León de Aranoa, a fost marele câștigător la gala premiilor Goya 2022, cu șase trofee

Lungmetrajul „El buen patrón”, marele favorit al celei de-a 36-a ediţie a premiilor Goya, cu nu mai puțin de 20 de nominalizări,  a obţinut şase premii, pentru cel mai bun film, cea mai bună regie (Fernando León de Aranoa), cel mai bun actor principal (Javier Bardem), cel mai bun scenariu original, cea mai bună coloană sonoră şi cel mai bun montaj.

„Maixabel”, de Iciar Bollaín, a plecat acasă cu trei premii Goya, la fel ca şi „Mediterráneo”, în timp ce „Las leyes de la frontera” a fost surpriza serii, cu patru premii Goya la categoriile tehnice.

Fernando León de Aranoa a insistat să împartă premiul pentru cel mai bun regizor cu întreaga echipă şi mai ales cu actorii care l-au ajutat să „rescrie scenariul” şi pentru că au ştiut să interpreteze personajele cu emoţie şi talent.

El a ţinut să-i mulţumească mai ales lui Javier Bardem, care a interpretat rolul principal. Provocarea filmului, a spus el, a fost cum ar spune Julio Blanco – protagonistul filmului – să găsească echilibrul între dramă şi comedie.

Acesta a fost pentru León de Aranoa cel de-al patrulea Goya pentru cel mai bun regizor, după ce l-a mai câştigat cu  „Familia” (1997), „Barrio” (1999) şi „Los lunes al sol” (2003).

Filmul „El gran patrón” este o satiră despre abuzurile unui patron de provincie care îmbracă haina unui tip simpatic şi preocupat de soarta angajaţilor săi.

Comedia satirică a lui León de Aranoa a reprezentat Spania în cursa pentru Oscar de anul acesta, însă nu a intrat pe lista finală de nominalizări la categoria cel mai bun film internaţional.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE Și: Cate Blanchett va primi premiul internațional Goya, aflat la ediție inaugurală

“Las niñas”, de Pilar Palomero, a fost marele câștigător la gala premiilor Goya 2021