Elliot Page este producător executiv al documentarului transgender „Nel Mio Nome”

De: Nicoleta Lepădatu / 18.01.2022, 08:17
Elliot Page este producător executiv al documentarului transgender „Nel Mio Nome”

Actorul și activistul Elliot Page este producător executiv pentru „Nel Mio Nome” („Into My Name”), un documentar transgender al regizorului italian Nicolò Bassetti („Magnificent Fortunes”), care va avea premiera luna viitoare la Festivalul Internațional de Film de la Berlin 2022.

Documentarul lui Bassetti urmărește un grup de patru prieteni din diferite părți ale Italiei în timp ce trec de la o identitate de gen feminină la una masculină în momente diferite ale vieții lor. Regizorul spune că filmul își are rădăcinile în experiența sa cu tranziția de gen a propriului său fiu Matteo.

„Ceea ce mi se pare remarcabil la „Nel Mio Nome” este felul în care prezintă atât de talentat și intenționat toate piesele diferite care alcătuiesc identitatea unei persoane”, a spus Page într-un comunicat. „Este o meditație asupra umanității trans și nu am văzut niciodată un alt film ca acesta. Să știu că Bassetti s-a consultat îndeaproape cu fiul său trans pe parcursul producției este atât de frumos pentru mine și cred că experiența trăită și contribuția este clară din perspectiva filmului. Sunt onorat să fiu în echipă și abia aștept să vadă toată lumea filmul.”

Elliot Page, a cărui activitate include roluri principale în „Juno”, „Inception” și serialul Netflix „The Umbrella Academy”, a apărut public ca transgender în 2020. În martie 2021, Page a devenit primul bărbat trans care a apărut pe coperta revistei Time.

„Nel Mio Nome” este al doilea documentar al lui Bassetti ca regizor, după „Magnificent Fortunes” din 2018. Bassetti a colaborat cu regizorul Gianfranco Rosi la documentarul său „Sacro GRA”, care a câștigat Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneția în 2013.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Elliot Page, primul bărbat transgender care apare pe coperta revistei Time

 

Tags: