Elliot Page, primul bărbat transgender care apare pe coperta revistei Time

De: Ana Obretin / 17.03.2021, 12:17
Elliot Page, primul bărbat transgender care apare pe coperta revistei Time

Elliot Page, starul filmului “Juno” (2007) și al serialului „The Umbrella Academy”, este primul bărbat transgender care apare pe coperta prestigioasei reviste Time, în numărul care va fi lansat vineri, potrivit Thomson Reuters Foundation.

În vârstă de 34 de ani, Elliot Page, care a fost nominalizat la mai multe premii cinematografice, inclusiv Oscar, datorită interpretării sale din „Juno” (2007) şi care joacă un rol principal în serialul Netflix de mare succes „The Umbrella Academy”, a anunţat că este transgender în decembrie 2020.

Page calcă astfel pe urmele actriţei Laverne Cox, prima femeie trans care a apărut pe coperta revistei Time – semnal al acceptării din partea mass-media de masă -, în anul 2014, arată Agerpres. De atunci, drepturile persoanelor trans au făcut subiectul unor dezbateri aprinse în Statele Unite şi în alte zone ale lumii.

Elliot Page, fost Ellen Page, a mai jucat în filme precum “Inception”, de Christopher Nolan, “X-Men: The Last Stand”, de Brett Ratner, “Tallulah”, de Sian Heder, și „X-Men: Days Of Future Past”, de Bryan Singer.

CITEȘTE ȘI: Juno, not another teen movie

Will Smith este gazda unui documentar Netflix despre drepturi civile

Actrița Ellen Page a recunoscut că e lesbiană (Video)

Ellen Page, cea mai tanara castigatoare a Oscarului?

Foto: Profimedia Images