Elton John va lansa un album înregistrat în timpul pandemiei cu multe vedete

De: Ana Obretin / 02.09.2021, 10:58
Elton John va lansa un album înregistrat în timpul pandemiei cu multe vedete

Cântărețul britanic Elton John va lansa un nou album în octombrie, care a fost înregistrat în timpul carantinei impuse în regat. Starul în vârstă de 74 de ani își va lansa noua producție muzicală pe 22 octombrie, înainte de a începe un turneu în Europa și Statele Unite ale Americii, în 2022.

Noul album este intitulat „The Lockdown Sessions”. „Ultimul lucru pe care mă așteptam să-l fac în timpul carantinei a fost să fac un album”, a spus John. „Dar, pe măsură ce pandemia a progresat, au apărut proiecte unice”, a explicat el. Materialul discografic include 16 piese, iar zece dintre ele sunt colaborări cu artiști precum Dua Lipa, Gorillaz, Lil Nas X, Miley Cyrus, Nicki Minaj, Stevie Wonder și Stevie Nicks.

„Unele dintre sesiunile de înregistrare au fost făcute de la distanță, prin Zoom, ceea ce, evident, nu mai făcusem până atunci”, a spus Elton John. Alte piese „au fost înregistrate urmând reguli de siguranță foarte stricte, lucrând cu un alt artist, dar separați prin ecrane de sticlă”, a spus el, potrivit The Guardian.

„Dar toate melodiile la care am lucrat au fost cu adevărat interesante și diverse, lucruri complet diferite de cele pentru care sunt cunoscut, lucruri care m-au scos din zona mea de confort (pentru a merge, n.r.) către un teritoriu complet nou”, a spus John, care va merge pentru ultima dată în turneu anul viitor. Turneul va debuta în mai 2022, în Germania, la Frankfurt, și se va încheia șase luni mai târziu, la Los Angeles, în SUA. Turneul, „Farewell Yellow Brick Road”, a debutat în 2018, și avea inițial programate peste 300 de concerte în trei ani, în întreaga lume, înainte de a fi perturbat de pandemie.

CITEȘTE ȘI: Elton John, Chad Smith și Yo-Yo Ma, pe albumul de coveruri Metallica lansat de Miley Cyrus 

Fosta soţie a lui Elton John a încercat să se sinucidă în luna de miere

FotoȘ Profimedia Images