Elton John acuză de ipocrizie Vaticanul, care „nu binecuvântează uniunile gay”

De: Ana Obretin / 17.03.2021, 13:09
Elton John acuză de ipocrizie Vaticanul, care

Sir Elton John a acuzat Vaticanul de „ipocrizie”, după ce acesta a emis, luni, o declarație potrivit căreia preoții catolici nu pot binecuvânta uniunile gay. Congregația pentru Doctrina Credinței a emis astfel un răspuns oficial, afirmând că uniunile între persoane de același sex nu pot fi binecuvântate, pentru că Dumnezeu nu „binecuvântează păcatul”. Într-o declarație asociată, papa Francisc a susținut această afirmație.

„Nu există absolut niciun motiv pentru a considera că uniunile homosexuale sunt în vreun fel similare sau chiar de la distanță analoage cu planul lui Dumnezeu pentru căsătorie și familie”, se arată în declarația Vaticanului.

John, care s-a căsătorit cu partenerul său de viață, David Furnish, în 2014, a spus că declarația este una plină de ipocrizie, dat fiind că Vaticanul a investit „milioane” în filmul său biografic lansat în 2019, „Rocketman”.

Într-un mesaj pe Instagram, Elton John a distribuit capturi de ecran cu două articole unul lângă celălalt, pentru comparație. Primul era apărut în The Guardian și privea decizia Vaticanului. Alături, un titlu al Daily Beast: „Cum a cheltuit Vaticanul milioane pe filmul biografic al lui Elton John”, potrivit Unilad.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elton John (@eltonjohn)

Informația privind investiția a fost publicată pentru prima dată de cotidianul italian Corriere della Sera, în decembrie 2019, care a estimat că Vaticanul a cheltuit 1 milion de euro pentru musical. „Cum poate Vaticanul să refuze să binecuvânteze căsătoriile homosexuale pentru că ‘sunt păcate’ și totuși să câștige bucuros din investițiile de milioane în ‘Rocketman’ – un film care sărbătorește faptul că am găsit fericirea în căsătoria mea cu David ?? #ipocrizie”, a scris John în mesajul său.

Decretul Vaticanului a stârnit indignare la nivel global, multe grupuri pentru drepturile civile condamnând această declarație.

CITEȘTE ȘI: Elton John, Chad Smith și Yo-Yo Ma, pe albumul de coveruri Metallica lansat de Miley Cyrus

Fosta soţie a lui Elton John a încercat să se sinucidă în luna de miere

Elton John are o avere de 200 milioane de lire sterline, dar nu o lasă copiilor săi!

Foto: Profimedia Images