Eminem, Duran Duran şi Dolly Parton, printre muzicienii care vor fi introduşi în acest an în Rock & Roll Hall of Fame

De: Nicoleta Lepădatu / 05.05.2022, 07:42
Eminem, Duran Duran şi Dolly Parton, printre muzicienii care vor fi introduşi în acest an în Rock & Roll Hall of Fame

Rapperul Eminem, formaţia Duran Duran şi legenda muzicii country Dolly Parton se numără printre muzicienii care vor fi introduşi în acest an în Rock & Roll Hall of Fame, conform Reuters.

De asemenea, la ceremonia ce va avea loc în luna noiembrie la Los Angeles vor mai fi invitaţi în Rock & Roll Hall of Fame şi Pat Benatar, Eurythmics, Lionel Richie şi Carly Simon.

După anunţarea nominalizărilor în luna februarie, Dolly Parton a anunţat că nu vrea să participe pentru că simte că nu merită această onoare pentru că nu scos încă niciun album rock-and-roll. Solista country în vârstă de 76 de ani şi-a schimbat însă decizia şi a anunţat publica în luna aprilie că va accepta cu bucurie această onoare dacă va fi aleasă.

Eminem, 49 de ani, a produs numeroase controverse la începutul anilor 2000 când s-a lansat cu piese rap despre violuri şi crime. În pofida criticilor, Eminem a contribuit substanţial la popularizarea muzicii hip-hop iar în luna februarie a cântat chiar în pauza Super Bowl.

Cei cinci membri Duran Duran au devenit populari cu hituri precum „Rio” sau „Girls on Film” difuzate frecvent de MTV.

Eurythmics, un duo britanic format din Annie Lennox şi Dave Stewart, a cunoscut succesul de asemenea în anii ’80 cu piese precum „Sweet Dreams” ce se bazau puternic pe sonorităţile electro obţinute cu ajutorul sintetizatoarelor.

Pat Benatar a dominat clasamentele muzicale cu hituri precum „Heartbreaker” şi „Hit Me with Your Best Shot„ tot în anii ’80. Cântăreaţa Carly Simon este cunoscută pentru piese precum „You’re So Vain” și „Anticipation” lansate în anii ’70.

Lionel Richie a cunoscut succesul în cariera de solist la sfârşitul anilor ’70 şi începutul anilor ’80 cu piese precum „Hello” sau „Dancing on the Ceiling”.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Dolly Parton a refuzat nominalizarea primită la începutul lunii februarie pentru a fi inclusă în Rock and Roll Hall of Fame