„Eternals / Eternii” rămâne pentru încă o săptămână pe primul loc în box office-ul nord american

De: Nicoleta Lepădatu / 15.11.2021, 06:28
„Eternals / Eternii” rămâne pentru încă o săptămână pe primul loc în box office-ul nord american

„Eternals / Eternii”, cel de-al 26-lea titlu din Universul cinematografic Marvel, care reprezintă o expansiune a acestuia, prin cei zece supereroi nemuritori care au protejat Pământul și i-au modelat istoria și civilizațiile de la începutul timpului rămâne pentru încă o săptămână pe primul loc  în box office-ul nord-american de weekend, cu încasări de 27,5 de milioane de dolari.

Când creaturile monstruoase numite Devianții, despre care se credea că sunt pierdute în istorie, revin în mod misterios, Eternii sunt obligați să se reunească pentru a apăra din nou omenirea.

„Este vorba despre un grup de nemuritori incredibili, dar prin călătoria lor ajungem să explorăm ce înseamnă să fii om și istoria umanității pe această planetă” a spus  Chloe Zhao, regizoarea filmului, despre ocupantul locului întâi în box office-ul nord-american.

Volumele de benzi desenate originale „Eternals” ale lui Jack Kirby, care au fost publicate pentru prima dată în 1976, au fost sursa de inspirație a filmului. Eternii sunt o rasă de extratereștri nemuritori de pe îndepărtata planetă Olympia care au sosit pe Pământ cu mii de ani în urmă pentru a proteja omenirea de o serie de prădători extratereștri – Devianții. Eternii au fost alertați cu privire la amenințarea Deviantă de către Celestiali, o rasă de constructori cosmici care au fost întâlniți în „Guardians of the Galaxy”.

Misiunea Eternilor de a petrece mii de ani pe Pământ pentru a proteja umanitatea, civilizația și planeta derivă din gândirea contemporană despre modul în care oamenii comunică între ei pe tot globul. Eternii de pe Pământ sunt un grup divers și puternic – o combinație de gânditori și luptători, împărtășind aceeași energie cosmică, care se traduce în puteri diferite pentru fiecare. Când lucrează împreună, aceste puteri se completează reciproc.

Povestea se desfășoară pe două perioade de timp. O parte în trecut când au funcționat ca o echipă formidabilă și o unitate familială apropiată. A doua poveste este în prezent, când grupul s-a fracturat și s-a despărțit, mulțumit să trăiască printre oameni, practic ascunzându-se la vedere. Însă amenințarea Devianților înseamnă că Eternii trebuie să-și lase diferențele deoparte și să se regrupeze.

În noua peliculă joacă, printre alții, Richard Madden, Angelina Jolie, Gemma Chan, Kit Harington, Salma Hayek. Filmul este produs de Kevin Feige și Nate Moore și regizat de Chloé Zhao, care a câștigat recent Oscarul pentru cel mai bun regizor pentru „Nomadland / Ținutul nomazilor”. Louis D’Esposito, Victoria Alonso și Kevin de la Noy sunt producătorii executivi. Scenariul este semnat de Chloé Zhao și Chloé Zhao & Patrick Burleigh și Ryan Firpo & Kaz Firpo.

Pe locul al doilea în box office-ul nord-american de weekend se află nou intratul ”Clifford the Big Red Dog”, cu încasări de 16,4 milioane de dolari. O elevă de gimnaziu în New York City, locuiește cu mama ei Maggie. Emily-Elizabeth Howard este hărțuită de colegii săi la școala privată unde învață. Singurul ei prieten este colegul tocilar Owen Yu. Ea este lăsată în mâinile unchiului ei iresponsabil, Casey, în timp ce Maggie pleacă la Chicago pentru o călătorie de afaceri.

Domnul Bridwell, care conduce un cort de salvare a animalelor, îi prezintă lui Emily-Elizabeth un cățeluș mic și roșu. El îi spune că acesta va crește în dimensiune în funcție de câtă dragoste primește. Casey spune nu adopției, știind că sora lui nu o va permite niciodată și că patrupedele sunt interzise în clădirea în care locuiește. Când Emily-Elizabeth ajunge acasă de la școală în acea zi, după ce a fost din nou agresată, descoperă cățelușul în rucsac și îl numește Clifford. Emily-Elizabeth încearcă să-l convingă pe Casey să o lase să-l păstreze, iar el îi este de acord să îl țină pe Clifford doar pentru o noapte. A doua zi fetița se trezește și își dă seama că acesta este de dimensiuni uriașe. ”Clifford the Big Red Dog” este bazat pe seria de cărți pentru copii cu același nume de Norman Bridwell și îi are în distribuție printre alții pe Rosie Perez, Sienna Guillory, John Cleese, Jack Whitehall, David Alan Grier.

Pe locul al treilea în box office-ul american de weekend, cu încasări de 5,5 milioane de dolari se află ”Dune”, filmul bazat pe prima jumătate a romanului omonim al lui Frank Herbert, publicat în 1965 și regizat de Denis Villeneuve , cu 7,6 milioane de dolari.

„Dune” îl are în rolul principal pe Timothée Chalamet, ca Paul Atreides, fiul unei familii de nobili însărcinate cu protejarea planetei Arrakis, singura sursă de mirodenie – cea mai valoroasă și importantă substanță din Univers. Rebecca Ferguson va juca rolul mamei lui Paul, Lady Jessica, în timp ce ducele Leto Atreides este interpretat de Oscar Isaac. Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Zendaya, Charlotte Rampling, Jason Momoa și Javier Bardem joacă, de asemenea. în acest film.

Romanul lui Herbert este considerat deja un clasic al literaturii, dar s-a dovedit de-a lungul timpului dificil de adaptat pentru marele ecran. Versiunea lui David Lynch din 1984 a atras recenzii mixte, iar o alta planificată de regizorul chiliano-francez cult din anii ’70 Alejandro Jodorowsky nu a mai ajuns pe marile ecrane. Povestea celui din urmă proiect a fost relatată în documentarul lui Frank Pavich din 2013 „Jodorowsky’s Dune”. De asemenea, au existat o serie de adaptări TV bazate pe romanul lui Herbert, inclusiv „Dune” (2000) difuzat pe Syfy în SUA și continuarea sa din 2003, „Children of Dune”.

Topul 10 al peliculelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele din America de Nord este completat de cel mai așteptat film al universului Bond, „No Time To Die”, cu încasări de 4,5 milioane de dolari,   ”Venom: Let There Be Carnage”, cu încasări de 4 milioane de dolari, ”Ron’s Gone Wrong” (2,2 milioane de dolari), ”The French Dispatch” (1,8 milioane de dolari), ”Belfast” ( 1,8 milioane de dolari), ”Spencer” (1,5 milioane de dolari) și ”Antlers” (1,2 milioane de dolari).

Foto: Forum Film România

CITEȘTE ȘI: „Eternals / Eternii” a urcat pe primul loc în box office-ul nord american în weekendul premierei