Eurovision: Delegația României nu a participat la ceremonia de deschidere

De: Ana Obretin / 17.05.2021, 09:44
Eurovision: Delegația României nu a participat la ceremonia de deschidere

Mai multe delegații, inclusiv cea a României, nu au participat la ceremonia de deschidere a ediției de anul acesta a concursului muzical Eurovision.

Cu puţin timp înainte de ceremonia care a avut loc duminică seară, delegaţiile României şi Maltei au fost informate că nu vor putea participa la eveniment, din cauza apariţiei unor cazuri de COVID-19 în hotelul unde sunt cazate. În urma testărilor periodice care au loc la Rotterdam Ahoy, organizatorii au depistat cazuri de infectări în rândul delegaţiilor islandeză şi poloneză. Conform procedurilor European Broadcasting Union, organizatorul concursului, toţi membrii delegaţiilor cazate în acelaşi hotel intra în izolare şi urmează să fie testaţi PCR.

TVR informează, într-un comunicat remis Apropo, că, până în acest moment, membrii delegaţiei României au avut rezultate negative la toate testările impuse de organizatori de-a lungul primei săptămâni de la sosirea în Rotterdam.

Eurovision Song Contest 2021 va avea loc sub sloganul „Open Up”. Roxen, reprezentanta României la ediţia cu numărul 65 a concursului, va fi al 13-lea artist care va urca pe scena de la Rotterdam, în prima semifinală, pe 18 mai. A doua semifinală va avea loc pe 20 mai, iar finala, pe 22 mai. Concursul Eurovision va fi difuzat în România la TVR.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Olandei, cu piesa “Arcade”, în 2019. Ediția din 2020 a Eurovision Song Contest a fost reprogramată de organizatori, în contextul pandemiei de coronavirus.

CITEȘTE ȘI: Luminiţa Anghel, Liviu Teodorescu, printre membrii juriului României la Eurovision 2021

Cătălina Ponor va prezenta punctajul acordat de juriul României la Eurovision 2021

„Destinația Eurovision”: Imagini cu parcursul României, în fiecare seară, la TVR 1

Foto: TVR