Luminiţa Anghel, Liviu Teodorescu, printre membrii juriului României la Eurovision 2021

De: Ana Obretin / 14.05.2021, 14:45

Nume cunoscute din industria muzicală românească – Luminiţa Anghel, Ilinca Băcilă, Andy Platon, Răzvan Popescu şi Liviu Teodorescu – vor alcătui juriul de experţi din țara noastră la Eurovision 2021. Cei cinci membri ai juriului României au experiență la concursul internațional, participând la ediții anterioare în calitate de jurați sau interpreți, la faza națională sau la cea internațională.

Ei îşi vor exprima voturile în cele două semifinale şi în finală pentru toţi participanţii din concurs, cu excepţia reprezentantei noastre. Fiecare membru al juriului va evalua capacitatea vocală, performanța pe scenă, compoziţia şi originalitatea piesei şi va nota artiştii favoriţi cu un set de puncte, de la 1 la 8, 10 și 12, potrivit unui comunicat al TVR remis Apropo.

Luminiţa Anghel a reprezentat România la Eurovision în 2005, alături de trupa Sistem, cu piesa “Let Me Try. Concursul s-a desfăşurat la Kiev, iar reprezentanţii României s-au clasat pe locul al treilea. Ilinca Băcilă, reprezentanta României la Eurovision 2017, a reușit să obțină cel mai mare punctaj din istorie pentru țara noastră, alături de Alex Florea.

Compozitor, producător şi DJ distins cu numeroase premii internaţionale Andy Platon a lucrat la numeroase piese ce au avut un impact semnificativ, printre acestea numărându-se: „Și îngerii au demonii lor” – Dan Bittman, „Inimi desenate” – Delia, “Falava” – Andra , „Cămașa” – Lidia Buble, „Soare negru” – Lora, „Zero absolut” – Mira, „Jacob Sartorius – Jordans” și a compus și produs cea mai recentă piesa a celor de la DJ Project în colaborare cu reprezentanta României la Eurovision 2021, Roxen, intitulată „Parte din tine”.

Liviu Teodorescu este una dintre cele mai bune voci masculine din România, „Fanele”, „Ești piesă”, „Obsesie”, „Lista de păcate”, „Mulţumesc” și „Ascultă” fiind doar câteva dintre piesele care au strâns milioane de vizualizări pe YouTube şi au intrat în topurile muzicale din țara noastră. În 2006, Liviu Teodorescu a participat la Eurovisionul copiilor, unde a făcut parte din grupul „Numai cu acordul minunilor”.

Răzvan Popescu are 25 de ani de experiență în industria muzicală, fiind unul dintre cei mai cunoscuți realizatori de emisiuni radio. La ediția 2019 Eurovision România, a făcut parte din juriul preselecției care a decis semifinaliștii competiției naționale.

Semifinalele și finala Eurovision vor fi comentate, pentru telespectatorii TVR, de Bogdan Stănescu.

Prima semifinală Eurovision, în care va concura şi reprezentanta României, Roxen, cu melodia „Amnesia”, va avea loc pe 18 mai, iar spectacolul va fi transmis în direct pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+, de la ora 22.00.

A doua semifinală va avea loc joi, 20 mai, iar marea finală, sâmbătă, 22 mai. Telespectatorii români vor putea urmări cele trei evenimente ale competiției în direct pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu ora 22.00.

Eurovision Song Contest 2021 are loc la Rotterdam, sub sloganul “Open Up”. La ediţia cu numărul 65 a concursului, participă – alături de România – alte 38 de țări. Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Olandei, cu piesa “Arcade”, în 2019. Ediția 2020 a Eurovision Song Contest a fost reprogramată de organizatori, în contextul pandemiei.

CITEȘTE ȘI: Doar 3.500 de spectatori cu teste Covid-19 negative vor participa la Eurovision 2021

Pro TV lansează emisiunea concurs „Superstar România”, după formatul „Idol”, în toamnă  

Cum a fost Ed Sheeran respins categoric la un concurs de talente, la 16 ani

Foto: TVR