Eurovision Song Contest 2022 va avea loc la Torino

De: Ana Obretin / 08.10.2021, 15:22
Eurovision Song Contest 2022 va avea loc la Torino

Cea de-a 66-a ediție a concursului muzical Eurovision va avea loc la Torino, în nordul Italiei, în mai 2022.

Informația a fost anunțată de radiodifuzorul de stat italian RAI. Torino a fost gazda Jocurilor Olimpice de iarnă din 2006. Orașul a concurat cu Milano și Roma pentru a fi ales de European Broadcasting Union ca gazda concursului. Acesta este primul oraș italian care găzduiește Eurovision după mai bine de 30 de ani. Evenimentul va avea loc în arena PalaOlimpico din Torino.

„Torino este orașul perfect pentru a găzdui cel de-al 66-lea concurs Eurovision”, a declarat Martin Österdahl, supervizorul manifestării muzicale. „După cum am văzut în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă din 2006, PalaOlimpico are toate condițiile necesare pentru a găzdui un eveniment global de această factură”, a adăugat el.

Eurovision 2021 a avut o audiență de 190 de milioane de spectatori la TV și în online

Artistul Mika și vedeta TV Alessandro Cattelan vor servi ca maeștri de ceremonii la cel care este cel mai urmărit concurs muzical din lume. Informația apare în presa italiană, dar RAI nu a confirmat acest lucru, scrie Variety. Mika este în prezent jurat la „X-Factor” din Italia. Cattelan a găzduit show-ul de talente pentru câteva ediții, înainte de a pleca, anul acesta. 

Italia a obținut dreptul de a găzdui manifestarea anul viitor după ce formația hard rock Måneskin a câștigat concursul anul acesta, cu un punctaj impresionant de 524. Italia a câștigat astfel concursul Eurovision pentru prima dată din 1991. Måneskin, un grup rock din Roma, a ajuns în top 40 în SUA cu piesa lor „Beggin’” și au început un turneu internațional. 

CITEȘTE ȘI: Eurovision 2021: Solistul trupei italiene Måneskin nu a consumat droguri

România a ratat finala Eurovision 2021

Foto: Profimedia Images