România a ratat finala Eurovision 2021

De: Ana Obretin / 19.05.2021, 08:30
România a ratat finala Eurovision 2021, după ce Roxen nu a trecut de semifinala de marți seară. Aceasta este pentru a treia oară consecutiv când România nu se califică în finala Eurovision. În 2018, pentru prima dată după 14 ani, România, reprezentată de trupa The Humans, nu intra în finală, iar, în 2019, nici Ester Peony nu s-a calificat.
În urma show-ului, transmis de TVR, s-au calificat în finala de sâmbătă reprezentanții următoarelor țări: Lituania – The Roop („Discoteque”); Rusia – Manizha („Russian Woman”); Suedia – Tusse („Voices”); Cipru – Elena Tsagrinou („El Diablo”); Norvegia – TIX („Fallen Angel”); Belgia – Hooverphonic („The Wrong Place”); Israel – Eden Alene („Set Me Free”); Azerbaidjan – Efendi („Mata Hari”); Ucraina – Go_A („Shum”) și Malta – Destiny („Je Me Casse”).
A doua semifinală și ultimul act al concursului vor fi transmise în direct joi, respectiv sâmbătă, de la ora 22.00, la TVR 1, TVRi și online pe TVR+, potrivit unui comunicat remis Apropo de Televiziunea Română.
„Deși Roxen, un produs al noului val de artiști din România, a adus la Eurovision o abordare fresh și un sound modern, preferințele publicului și ale juraților au vizat alte piese din concurs. În ciuda faptului că show-ul României (foto, anexat) a fost realizat impecabil de Roxen și cei cinci dansatori care au însoțit-o pe scenă, voturile acordate piesei României nu au fost suficiente pentru a duce „Amnesia” în finala Eurovision”, transmite echipa Eurovision România.
Eurovision Song Contest 2021 are loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”. La ediţia cu numărul 65 a concursului, au intrat 38 de țări. Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Olandei, cu piesa “Arcade”, în 2019. Ediția 2020 a Eurovision Song Contest a fost reprogramată de către organizatori, în contextul pandemiei.
Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Show-ul a devenit în timp unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.