Eurovision 2021: Solistul trupei italiene Måneskin nu a consumat droguri

De: Ana Obretin / 25.05.2021, 08:42
Eurovision 2021: Solistul trupei italiene Måneskin nu a consumat droguri

Solistul trupei rock Måneskin, care i-a adus Italiei victoria la Eurovision 2021, investigat după apariția unei înregistrări video care sugera că ar fi folosit droguri în timpul show-ului de sâmbătă seară, a fost supus unui test, care a ieșit negativ.

„Nu a avut loc niciun consum de droguri (…) și considerăm că acest caz este închis”, a declarat European Broadcasting Union, organizatorul concursului, într-un comunicat.

Dacă rezultatul ar fi fost pozitiv, sancțiunile ar fi ajuns până la descalificarea câștigătorului.

Damiano David s-a supus unui test antidrog la întoarcerea în Italia de la Rotterdam, unde a avut loc concursul anul acesta. Într-o înregistrare video devenită virală, Damiano David poate fi văzut aplecându-se şi atingând cu nasul masa din culise la care se afla împreună cu colegii săi. David a fost întrebat despre incident în timpul conferinţei de presă susținute în mod tradițional de trupa câştigătoare. El a explicat că s-a aplecat spre masa întrucât chitaristul Thomas Raggi tocmai spărsese un pahar. Formația a respins ferm toate acuzațiile.

Câștigătoarea celei de-a 65-a ediții Eurovision, formația Måneskin este apreciată de critici și îi include pe solistul Damiano, Victoria de Angelis (bas), Thomas Raggi (chitară) și Ethan Torchio (tobe). Numele trupei înființate în 2016 este un tribut adus Danemarcei, țara de unde provine Victoria, în limba daneză cuvântul „måneskin” însemnând „lumina lunii”. Cu piesa interpretată în concurs, trupa a obținut și victoria la Festivalul de la San Remo 2021.

CITEȘTE ȘI: Luminiţa Anghel, Liviu Teodorescu, printre membrii juriului României la Eurovision 2021

Cătălina Ponor va prezenta punctajul acordat de juriul României la Eurovision 2021

„Destinația Eurovision”: Imagini cu parcursul României, în fiecare seară, la TVR 1

Foto: Profimedia Images