“F9” este blockbusterul secret de la Festivalul de la Cannes

De: Loredana Toma / 08.06.2021, 16:02
“F9” este blockbusterul secret de la Festivalul de la Cannes

Filmul “F9”, cea de-a noua producție a francizei “Fast & Furious”, este blockbusterul misterios căruia i se face lobby pentru a fi difuzat la Festivalul de la Cannes (6 – 17 iulie).

Cu o distribuție formată din Vin Diesel, John Cena și  Michelle Rodriguez, mult așteptatul film se bucură deja de succes internațional, având încasări de peste 250 de milioane de dolari la nivel global, din care 203 milioane de dolari în China.

Producția, care are ca dată de lansare ziua de 14 iulie, se va bucura de premiera franțuzească în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, însă nimeni din distribuție nu ar avea în plan sa fie prezent. Încă de când delegatul general al festivalului, Thierry Fremaux, a declarat pentru publicația Variety “un blockbuster planetar” va avea premiera la ediția din 2021, zvonurile nu au încetat să circule. Fremaux, însă, nu a dezvăluit titlul în conferința de presă din 3 iunie, când a fost anunțată selecția oficială. El a precizat că nici “No Time to Die” și nici  “Dune” sau  “West Side Story,” nu sunt printre titlurile așteptate.

Documentarul  “JFK: Through the Looking Glass” va avea premiera la Festivalul de la Cannes

În pofida pandemiei, mai multe filme importante produse în SUA vor avea premiera mondială la Cannes, printre care “The French Dispatch” și thrillerul “Stillwater”, cu actorul Matt Damon în rolul principal. De asemenea, mai multe filme indie, printre care și “Flag Day” al lui Sean Penn și cel al lui Sean Baker “Red Rocket” vor fi prezentate, precum și noul documentar al lui  Oliver Stone, “JFK: Through the Looking Glass”, și cel al lui Todd Haynes, “The Velvet Underground”.

Așa cum s-a anunțat anterior, festivalul o va onora pe actrița Jodie Foster cu un trofeu Palme d’Or pentru întreaga carieră, la ceremonia de deschidere, înaintea premierei mondiale a filmului lui Leos Carax “Annette”.

CITEȘTE ȘI: Vin Diesel, dezvăluiri despre următoarele filme ”Fast & Furious” 

Cannes 2021: Cristian Mungiu este președintele juriului Semaine de la Critique

Curiozitate: Ce crezi că se întâmplă cu covorul roşu după Cannes

Foto: Profimedia Images