Familia Gucci critică filmul lui Ridley Scott, susținând că este vorba despre o portretizare eronată a lor în „House of Gucci”

De: Nicoleta Lepădatu / 30.11.2021, 08:26
Familia Gucci critică filmul lui Ridley Scott, susținând că este vorba despre o portretizare eronată a lor în „House of Gucci”

Moştenitorii lui Aldo Gucci, preşedinte al casei de modă între 1953 și 1986, au dat un comunicat de presă în care spun că sunt „descumpăniţi” de portretizare eronată a lor în filmul „House of Gucci” al lui Ridley Scott.

În comunicat se spune că producătorii „nu s-au deranjat” să îi consulte înainte de a-l descrie pe Aldo Gucci – jucat de Al Pacino – şi membrii familiei Gucci ca „infractori, ignoranţi şi insensibili faţă de lumea din jurul lor”.

Filmul atribuie „un ton şi o atitudine protagoniştilor binecunoscutelor evenimente care nu le-au aparţinut”.

„Este extrem de dureros, din punct de vedere uman, şi o insultă la adresa moştenirii pe baza căreia marca este construită astăzi”.

În declaraţie este precizat că Patrizia Reggiani (jucată de Lady Gaga), care a fost condamnată în 1998 pentru uciderea lui Maurizio Gucci (interpretat de Adam Driver), „este portretizată nu doar în film, ci şi în declaraţiile membrilor distribuţiei, ca victimă ce încearcă să supravieţuiască într-o cultură corporatistă şovinistă”.

„Nu putea fi mai departe de adevăr”, având în vedere că în cei 70 de ani de când Gucci e afacere de familie, a fost „o companie incluzivă”, se mai arată în document.

În anii 1980, când e plasată acţiunea filmului, erau câteva femei în funcţii de conducere la Gucci, membre ale familiei sau nu, precum preşedinta Gucci America, şi şefa departamentului de relaţii publice.

„Gucci este o familie care onorează munca strămoşilor săi, a căror amintire nu merită să fie tulburată pentru a pune în scenă un spectacol neadevărat şi care nu face dreptate protagoniştilor. Membrii familiei îşi rezervă dreptul de a lua măsuri pentru a-şi proteja numele, imaginea şi demniatea lor şi a celor dragi”, se arată în încheiere.

Pentru moment, nu a fost deschisă nicio acţiune legală împotriva filmului lui Scott, conform publicației Variety.

Regizorul a respins, săptămâna trecută la BBC Radio 4, criticile aduse de Patrizia Gucci, care vorbea în numele familiei, şi l-a acuzat că „a furat identitatea unei familii pentru a face profit”.

„Nu discut asta. Trebuie să vă amintiţi că un membru al familiei a fost ucis şi altul a mers la închisoare pentru evaziune fiscală, aşa că nu puteţi să îmi vorbiţi despre făcut profit. Imediat ce faceţi asta deveniţi parte din domeniul public”, a declarat regizorul.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: “House of Gucci”, o poveste despre dragoste și răzbunare în lumea modei, pe primul loc în box office-ul românesc de weekend