“House of Gucci”, o poveste despre dragoste și răzbunare în lumea modei, pe primul loc în box office-ul românesc de weekend

De: Nicoleta Lepădatu / 30.11.2021, 07:50
“House of Gucci”, o poveste despre dragoste și răzbunare în lumea modei, pe primul loc în box office-ul românesc de weekend

O adevărată saga dinastică, “House of Gucci / Casa Gucci” este o poveste captivantă despre ambiție, lăcomie, trădare și crimă, plasată pe fundalul seducător al lumii modei și se află pe primul loc în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de 970.964 de lei.

Regizorul filmului care expune evenimentele care se întind pe trei decenii agitate din istoria imperiului Gucci este reputatul Ridley Scott, povestea fiind bazată pe un scenariu semnat de Becky Johnston și Roberto Bentivegna, inspirat din cartea „The House of Gucci” scrisă de Sara Gay Forden. Din distribuție fac parte Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek și Al Pacino.

Brandul Gucci este astăzi recunoscut și admirat în întreaga lume și a fost întemeiat de Guccio Gucci, care și-a deschis primul magazin de articole din piele în Florența, Italia, în urmă cu exact o sută de ani. Povestea din film începe la sfârșitul anilor 1970, într-un moment critic din istoria faimosului imperiu italian al modei. Pe măsură ce familia Gucci și-a extins afacerea au apărut și indicii de instabilitate financiară, inovație înăbușită și ieftinirea brandului. Afacerea Gucci este supravegheată de cei doi fii ai lui Guccio Gucci, vicleanul Aldo (Al Pacino) și fratele său mai conservator și detașat Rodolfo (Jeremy Irons).

“Encanto”, un film de animație produs de Disney, despre puterea interioară a fiecăruia dintre noi, a intrat pe locul al doilea  în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de 315.231 de lei.

Chiar înainte de a alege decorurile și de a se gândi cum să fie personajele, echipa Studiourilor Walt Disney Animation a decis care să fie tema centrală a noului film de animație “Encanto”, și anume, familia. Astfel că pelicula explorează relațiile profunde și complicate din familii, mai ales din cele multi-generaționale.

“Encanto” spune povestea tinerei Mirabel Madrigal, o fată din Columbia care trebuie să trăiască zi de zi cu frustrarea de a fi singurul membru al familiei sale care nu posedă puteri magice. Chiar și casa ei este fermecată, dansând în ritmul vieții de zi cu zi.

Pornind de la ideea de a aduce un omagiu tradiției Disney de a reda povești prin muzică, și în “Encanto” se regăsesc opt piese originale compuse de Lin-Manuel Miranda, un adevărat reper în industrie. Miranda spune că ceea ce l-a atras cel mai mult la acest film a fost ideea de bază de la care pleacă, aceea de familie, iar asta l-a făcut să compună un anume tip de muzică potrivit cu tematica și care ar putea cuprinde și reda complexitatea și legăturile puternice din cadrul unei familii.

Din distribuție fac parte Stephanie Beatriz, Diane Guerrero, Wilmer Valderrama, Angie Cepeda și Rhenzy Feliz.

Pe locul al treilea în box office-ul românesc de weekend se află tot o premieră, „Resident Evil: Bun venit în Raccoon City”, cu încasări de 206.181 de lei.

Cândva prosper și gazdă a gigantului farmaceutic Umbrella Corporation, Raccoon City este acum un orășel oarecare, îmbătrânit și prăfuit. O dată plecată, compania a lăsat o moștenire monstruoasă. Când răul dă pe-afară și începe să bântuie străzile, viețile localnicilor se schimbă dramatic, iar câțiva supraviețuitori trebuie să afle ce a lăsat în urmă Umbrella dacă vor să mai prindă răsăritul.

Din distribuție fac parte Hannah John-Kamen, Kaya Scodelario, Neal McDonough, Tom Hopper, Robbie Amell, iar regia este semnată de Johannes Roberts.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele românești mai are în componență filmele: „Eternals / Eternii”, cel de-al 26-lea titlu din Universul cinematografic Marvel, cu încasări de 153.357, „Dune” (149.997 de lei), ”Venom: Let There Be Carnage(56.043 de lei), „Regele Richard: Crescând campioni”, cu încasări de 46.301 de lei, ”No Time to Die” (46.196 de lei), ”Ron’s Gone Wrong”, cu încasări de 44.236 de lei și „Familia Monstrulescu 2”, cu încasări de 31.439 de lei.

Foto: Forum Film România

CITEȘTE ȘI: Filmul „Eternals / Eternii”, cel de-al 26-lea titlu din Universul cinematografic Marvel, în cinematografe din 5 noiembrie