„Fast X”: Louis Leterrier este cel care va regiza filmul în locul lui Justin Lin

De: Nicoleta Lepădatu / 03.05.2022, 07:14
„Fast X”: Louis Leterrier este cel care va regiza filmul în locul lui Justin Lin

Louis Leterrier („The Incredible Hulk”, primele două filme „Transporter”) urmează să preia scaunul de regizor la „Fast X” de la Justin Lin, conform publicației Variety. Decizia vine la mai puțin de o săptămână după plecarea surpriză a lui Lin de la cârma celei de-a 10-a părți din franciza „Fast and Furious”.

Leterrier, care a depășit mulți candidați pentru postul de regizor, conform surselor, este prima alegere a Universal Picture, iar programele de filmări sunt încă în curs de elaborare. El vine în franciză cu o gamă largă de experiențe în domeniul filmelor de acțiune.

Și-a extins cariera de regizor în 2005 cu două lungmetraje de acțiune cu un buget modest cu Jet Li („Unleashed”) și Jason Statham („Transporter 2”), și a trecut la stilul de studio cu „The Incredible Hulk” din 2008, „Clash of the Titans” din 2010 și „Now You See Me” din 2013. După un eșec de box office cu Sacha Baron Cohen din 2016 „The Brothers Grimsby”, regizorul francez a continuat munca în televiziune cu două seriale de succes Netflix: „The Dark Crystal: Age of Resistance” din 2019 și „Lupin” din 2021. (Următorul său lungmetraj, filmul de acțiune în limba franceză „The Takedown”, va debuta pe streamer pe 6 mai.)

Louis Leterrier va trebui să știe cum să își pună amprenta asupra filmului. El moștenește o producție cu aproape fiecare element creativ deja stabilit de Lin, care avea o săptămână de filmări când și-a anunțat plecarea pe 26 aprilie. Chiar și în absența lui Lin, camerele încă rulează: cu vedete precum Vin Diesel, Charlize Theron și noul venit Jason Momoa deja pe platourile de filmare, Universal a întrerupt producția pe unitatea principală, în timp ce a doua unitate a continuat filmările în Marea Britanie.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Justin Lin a anunțat că nu va mai regiza „Fast and Furious 10”