Festivalul de Film de la Berlin 2022 va avea loc fizic, în februarie

De: Ana Obretin / 12.01.2022, 09:46
Festivalul de Film de la Berlin 2022 va avea loc fizic, în februarie

Festivalul de Film de la Berlin 2022 va avea loc fizic, în februarie, au confirmat organizatorii pentru Variety. Totuși, Berlinale Co-Production Market, un eveniment dedicat profesioniștilor din industrie, care, în mod normal, se desfășoară în același timp cu festivalul, va fi virtual. Aceasta este cea mai mare piață de film din lume după Marché du Film de la Cannes.

CITEȘTE ȘI: Isabelle Huppert va primi Ursul de Aur pentru întreaga carieră la Festivalului de Film de la Berlin 2022

Regizorul M. Night Shyamalan va fi președintele Festivalului de Film de la Berlin

Lista câștigătorilor premiilor de la Berlinale 2021, unde filmul lui Radu Jude a primit Ursul de Aur

Organizatorii au spus că festivalul se va desfășura așa cum a fost planificat, deși cu protocoale stricte în vigoare pentru delegații care decid să participe, însă mai multe detalii vor fi dezvăluite în zilele viitoare.

„Suntem foarte mulțumiți de semnalul pozitiv din partea autorităților de până acum și ne simțim încurajați să continuăm planificarea. Sperăm să putem anunța conceptul final pentru Berlinale 2022 foarte curând”, a spus un purtător de cuvânt al evenimentului pentru Variety. 

Festivalul va avea loc anul acesta în perioada 10 – 20 februarie. Anul trecut, evenimentul a avut loc virtual. 

Variety mai scrie că autoritățile din Berlin și Guvernul german au susținut pe deplin ideea ca festivalul să aibă loc anul acesta fizic, dar cu respectarea regulilor impuse în contextul COVID-19, adică numai cei vaccinați sau care s-au recuperat recent pot participa.

Anul trecut, „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, regizat de Radu Jude, a primit premiul Ursul de Aur pentru cel mai bun film la Festivalul de la Berlin.

CITEȘTE ȘI: Festivalurile de film de la Berlin și Sundance nu își modifică deocamdată planurile pe fondul temerilor privind Omicron

Foto: Profimedia Images