Festivalul de Film de la Toronto se va desfășura cu prezență fizică în toamnă

De: Nicoleta Lepădatu / 24.02.2022, 20:08
Festivalul de Film de la Toronto se va desfășura cu prezență fizică în toamnă

Organizatorii Festivalului de Film de la Toronto au confirmat că se așteaptă să organizeze un eveniment cu prezență fizică în toamnă pentru cea de-a 47-a ediție.

Festivalul planificat pentru 8-18 septembrie  și va avea parte de networkingul obișnuit și de celebrele petreceri care vor reveni la Toronto, inclusiv o petrecere de deschidere, conferința din industrie, cina de gală a cineaștilor, conferințe de presă și gala TIFF Tribute Awards.

Aceste planuri de evenimente fizice urmează după doi ani de festival, preponderent digital, la Toronto, cu oaspeți internaționali care au participat online și proiecții fizice limitate în oraș. Distribuitorii de filme care sunt bineveniți înapoi la TIFF urmăresc piața informală a peliculelor care s-a desfășurat în mare parte online timp de doi ani consecutivi în timpul pandemiei.

Organizatorii TIFF nu au dat nicio informație legată de numărul de filme așteptate ca parte a programului din 2022 după edițiile reduse din 2020 și 2021. Revenirea unui eveniment fizic în septembrie anul viitor, pe măsură ce impactul crizei COVID-19 din Ontario începe să scadă, va fi esențială pentru succesul celei de-a 47-a ediții din Toronto, deoarece evenimentul se bazează pe sprijinul larg al publicului de film al orașului pentru a atrage Hollywood-ul și alte talente internaționale, mass-media globală și agenții de publicitate locali.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Filmul „Belfast” al lui Kenneth Branagh a câștigat People’s Choice Award la Festivalul Internațional de Film de la Toronto

Top 10 festivaluri de film celebre