Festivalul Neversea nu va mai avea loc anul acesta

De: Nicoleta Lepădatu / 02.07.2021, 13:29
Festivalul Neversea nu va mai avea loc anul acesta

Festivalul Neversea, care ar fi trebuit să se desfășoare anul acesta în iulie, pe plaja din Constanţa, a fost anulat. Organizatorii au spus că publicul este așteptat la ediția din 2022.

Anunțul vine după ce în luna mai, organizatorii festivalului Neversea au anunţat că ediţia 2021, care trebuia să aibă loc în iulie, va fi reprogramată tot în acest an. Evenimentul muzical nu s-ar putut desfăşura în luna iulie deoarece normele sanitare în vigoare ar fi permis un număr mult prea mic de participanţi.

Tot organizatorii au spus și că „vara este singura opţiune reală” pentru acest festival. „Alternativa cu care rămânem este să amânăm Neversea pentru vara lui 2022”.

„Vrem să ştiţi că am încercat tot ce ne-a stat în putere (şi ceva mai mult) pentru a vă aduce pe Insula Viselor, o oază de libertate şi muzică, o evadare ireală. Din cauza timpului extrem de scurt pentru organizarea festivalului în conformitate cu actualele reglementări în contextul pandemiei, am fost nevoiţi să luăm cea mai grea decizie. După ce am analizat cu grijă opţiunile pe care le avem, între care mutarea Neversea în toamnă, am decis să nu mai permitem compromisuri pentru nimeni – public, echipă, artişti”, au transmis organizatorii.

Acesta nu este singurul festival amânat anul acesta, din cauza măsurilor sanitare speciale, care impun prezența unui număr limitat des pectatori, Electric Castle de la Cluj, având aceeași soartă.

„Avem vești triste. Electric Castle nu va avea loc anul acesta. În urma măsurilor și restricțiilor pentru evenimente anunțate recent de către autorități pentru perioada următoare, nu există un scenariu real care ne-ar permite să organizăm EC8 în 2021. E nevoie de un an întreg de muncă pentru a planifica toate detaliile unui eveniment de o asemenea magnitudine. În plus, situația pandemiei fluctuează, iar acest lucru duce la reprogramarea sau anularea turneelor artiștilor în toată Europa”, au anunțat organizatorii. Astfel, cea de-a opta ediție a festivalului Electric Castle va avea loc între 13 și 17 iulie 2022.
Totuși, anul acestă se va desfășura o ediție specială a festivalului clujean. Zece zile cu peste 400 de evenimente, în mai mult de 30 de spații din Cluj-Napoca și Bonțida – acesta este Electric Castle Special (EC_Special), promisiunea organizatorilor manifestării că vara acestui an va fi momentul de regăsire a tuturor celor care iubesc muzica live și care își doresc să se reconecteze.
Foto: Facebook/ Neversea