Filmul „Peter von Kant”, de Francois Ozon, deschide Festivalul de la Berlin 2022

De: Ana Obretin / 12.01.2022, 17:18
Filmul „Peter von Kant”, de Francois Ozon, deschide Festivalul de la Berlin 2022

„Peter von Kant”, de Francois Ozon, cu Isabelle Adjani și Hanna Schygulla, va deschide ediția de anul acesta a Festivalului de Film de la Berlin.

Lungmetrajul este o adaptare liberă a capodoperei din 1972 a lui Rainer Werner Fassbinder „The Bitter Tears of Petra von Kant”. Adaptarea lui Ozon schimbă genul rolului principal, transformând-o pe Petra în Peter, interpretat de actorul Denis Menochet, starul filmului „Inglourious Basterds”, potrivit The Hollywood Reporter.

CITEȘTE ȘI: Isabelle Huppert va primi Ursul de Aur pentru întreaga carieră la Festivalului de Film de la Berlin 2022

Regizorul M. Night Shyamalan va fi președintele Festivalului de Film de la Berlin

Lista câștigătorilor premiilor de la Berlinale 2021, unde filmul lui Radu Jude a primit Ursul de Aur

Filmul marchează o dublă întoarcere pentru Ozon. Drama regizorului francez din 2000 „Water Drops on Burning Rocks”, o altă adaptare după creația lui Fassbinder, a fost primul lui film prezentat la Berlin. „Peter von Kant” este a șasea participare a lui Ozon la Berlinale. În 2019, Ozon a câștigat marele premiu al juriului – Ursul de Argint pentru drama sa „By the Grace of God”. Comedia sa plină de staruri „8 Women” a primit Ursul de Argint pentru contribuție artistică remarcabilă la Berlinale din 2002 și va fi proiectată din nou în acest an, ca parte a omagiului organizatorilor adus actriței franceze Isabelle Huppert.

„Peter von Kant” va deschide cea de-a 72-a ediție a Berlinale, pe 10 februarie, și este inclus în competiția oficială. „Suntem încântați să îl primim înapoi pe François Ozon în festival și suntem bucuroși să lansăm următoarea noastră ediție cu noul său film”, a spus directorul artistic al Berlinalei, Carlo Chatrian. „Pentru deschiderea acestui an, am căutat un film care să poată aduce lejeritate și vervă în viața noastră sumbră de zi cu zi. ‘Peter von Kant’ este un tur de forță teatral în jurul conceptului de izolare. În mâinile lui Ozon, ‘kammerspiel’ (drama de cameră) devine recipientul perfect pentru dragoste și gelozie, seducție și umor – într-adevăr, tot ceea ce face viața și arta atât de încurcate”, a mai spus acesta.

Produs de compania franceză FOZ, „Peter von Kant” va avea premiera mondială la Berlin. 

Berlinale are loc în perioada 10 – 20 februarie, cu prezență fizică, au confirmat organizatorii.

Anul trecut, „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, regizat de Radu Jude, a primit premiul Ursul de Aur pentru cel mai bun film la Festivalul de la Berlin.

CITEȘTE ȘI: Festivalurile de film de la Berlin și Sundance nu își modifică deocamdată planurile pe fondul temerilor privind Omicron

Foto: Profimedia Images