Francis Ford Coppola și-a vândut o parte din podgorii pentru a-și finanța o superproducție

De: Ana Obretin / 01.09.2021, 16:53
Francis Ford Coppola și-a vândut o parte din podgorii pentru a-și finanța o superproducție

Regizorul Francis Ford Coppola, cunoscut pentru filme ca „The Godfather” și „Apocalypse Now”, speră să-și finalizeze în curând un proiect la care lucrează de douăzeci de ani, superproducția „Megalopolis”. Și, pentru a obține finanțare, Coppola, în vârstă de 82 de ani, și-a vândut o parte din podgoriile din SUA. Bugetul noului film este estimat la 100 – 120 de milioane de dolari.

„Evident, mi-aș dori să fie mai aproape de 100 de milioane”, a declarat acesta pentru site-ul specializat Deadline. Coppola a mai spus că are deja în minte vedetele pe care și le dorește în distribuție, menționându-i pe Oscar Isaac, Zendaya, Cate Blanchett, Forest Whitaker, Jon Voight, Michelle Pfeiffer, Jessica Lange și James Caan.

„Voi face acest film”, a insistat cineastul premiat cu cinci Oscaruri. „Aș vrea să filmez în toamna anului 2022”, a mai spus acesta.

„Megalopolis” este prezentat ca povestea unui arhitect care încearcă să creeze o utopie în New York. „Conceptul filmului este în linia celui biblic realizat de Cecil B. DeMille („Ten Commandments”, n.r.) și „Ben-Hur”, dar într-un cadru modern, situat în America”, a explicat regizorul. Coppola spune că a fost inspirat de Conspirația lui Catilina, care a avut loc la Roma în 63 î.e.n., dar și povestea lui David Dinkins, primar al New York-ului în anii 1990. „Povestea are loc într-o nouă Romă, o Romă epică situată în vremurile contemporane. Nu are loc într-un timp specific. Este o senzație din New Yorkul modern pe care l-am numit Noua Roma”, a mai spus acesta.

În cazul în care Coppola reușește să finalizeze noul proiect, acesta va marca revenirea lui în cinema după zece ani de absență. Coppola a realizat doar trei filme la sfârșitul anilor 2000: „The Ageless Man”, „Tetro” și „Twixt”. Pentru „Tetro” și „Tinerete fara tinerete”, filmat în România, Coppola a lucrat cu directorul de imagine Mihai Mălaimare Jr.

CITEȘTE ȘI: Robert De Niro, respins de Francis Ford Coppola pentru rolul din trilogia „Nașul”

Francis Ford Coppola joacă în scurtmetrajul românesc „În film la Nașu’”

Foto: Profimedia Images