Francis Ford Coppola va cheltui 120 de milioane de dolari din banii personali pentru un nou film

De: Nicoleta Lepădatu / 21.02.2022, 17:21
Francis Ford Coppola va cheltui 120 de milioane de dolari din banii personali pentru un nou film

Francis Ford Coppola pune la bătaie 120 de milioane de dolari din banii săi pentru a-și realiza proiectul pe care și-l dorește de mult timp „Megalopolis”. Coppola a scris „Megalopolis” la începutul anilor 1980 și ar fi fost în discuții cu Oscar Isaac, Forest Whitaker și Cate Blanchett pentru a demara în sfârșit filmul. Problema cu care s-a confruntat Coppola este că lungmetrajul are la bază o idee originală atât de ambițioasă și costisitoare încât niciun studio major nu ar risca să îl producă vreodată.

Într-un interviu pentru revista GQ, Coppola a spus că directorii celor mai mari studiouri de la Hollywood au reacționat la prezentarea lui „Megalopolis” „în același mod în care au făcut-o când am câștigat cinci premii Oscar și eram cel mai tare regizor de film din oraș și am intrat cu „Apocalypse Now” și am spus: aș dori să fac asta în continuare. Dețin „Apocalypse Now.” Știi de ce dețin „Apocalypse Now?” Pentru că nimeni altcineva nu și-a dorit asta.”

Coppola a adăugat: „Așa că imaginați-vă, dacă acesta era cazul când aveam 33 de ani sau orice vârstă și aș fi câștigat fiecare premiu și am doborât fiecare record posibil și totuși nimeni nu a vrut să mi se alăture, atunci cum credeți că reacționează acum? Știu că „Megalopolis”, cu cât va fi un vis pentru mine, cu atât va fi mai greu de finanțat.”

CITEȘTE ȘI: Robert De Niro, respins de Francis Ford Coppola pentru rolul din trilogia „Nașul”

Francis Ford Coppola joacă în scurtmetrajul românesc „În film la Nașu’”

Foto: Profimedia Images