FX a dezvăluit distribuția completă a seriei limitate „Shōgun”, după romanul lui James Clavell

De: Nicoleta Lepădatu / 01.10.2021, 17:49
FX a dezvăluit distribuția completă a seriei limitate

Seria limitată „Shōgun”, pe care rețeaua de televiziune prin cablu a comandat-o în 2018, îi va avea ca protagoniști pe Hiroyuki Sanada („Army of the Dead”, „Lost”), Anna Sawai („F9”, viitorul „Pachinko”, de la Apple) și Cosmo Jarvis („Raised by Wolves”).

Din distribuție vor mai face parte Tadanobu Asano, Fumi Nikaido, Tokuma Nishioka, Takehiro Hira, Ako, Shinnosuke Abe, Yasunari Takeshima, Hiroto Kanai, Toshi Toda, Hiro Kanagawa, Néstor Carbonell, Yuki Kura, Tommy Bastow, Moeka Hoshi, Yoriko Dogi și Yukuchi Kouri.

Producția serialul a început deja la Vancouver, dar FX nu a stabilit o dată pentru premieră.

„Shōgun” a fost adaptat anterior pentru o miniserie din 1980 cu Richard Chamberlain, care a spus povestea mai ales prin ochii personajului său, un marinar englez pe nume John Blackthorne. Atunci când s-au discutat detaliile acestei noi serii în 2018, șeful FX Networks, John Landgraf, a declarat că noua versiune va explora „o mulțime de puncte de vedere care au fost omise din seria originală, deoarece în acel moment s-a crezut că publicul american nu ar vrea să vadă povestea din punct de vedere japonez. Și acum, cred că trebuie să spuneți povestea atât din punct de vedere japonez, cât și occidental.”

Sanada îl va juca pe Yoshii Toranaga, un lord puternic cu o descendență temută, dar izolat și depășit de dușmanii săi în Castelul Osaka, pe măsură ce începe seria. Cu toate acestea, este un strălucit strateg și maestru al jocului pe termen lung.

Jarvis va juca rolul Blackthorne, un marinar englez a cărui misiune este să găsească o cale spre insulele Pacificului și să perturbe interesele spaniole și portugheze din Japonia. Nava lui eșuează pe uscat pe teritoriul lui Toranaga, iar acesta devine atât răpitorul său, cât și mentorul său spiritual.

Sawai o interpretează pe Lady Mariko, venerata fiică a unui infam samurai trădător, pe care Toranaga îl recrutează pentru a răzbuna moartea tatălui ei.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: 10 lucruri pe care nu le știai despre samurai

Tags: