George R. R. Martin a semnat cu HBO un contract de „opt cifre”, pe cinci ani

De: Ana Obretin / 27.03.2021, 18:16
George R. R. Martin a semnat cu HBO un contract de

Scriitorul american George R. R. Martin, autorul romanelor care au stat la baza hitului „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones”, a semnat un contract contra unei sume de „opt cifre” cu postul HBO, pentru o perioadă de cinci ani.

În virtutea acestui contract, scriitorul va dezvolta noi proiecte pentru televiziunea HBO, dar şi pentru platforma de streaming HBO Max, potrivit Variety.

Săptămâna trecută, HBO a anunțat că se ocupă de dezvoltarea a trei producții spin off ale serialului “Game of Thrones”, intitulate “9 Voyages”, “Flea Bottom”, respectiv “10,000 Ships”. Toate vor fi de tip „prequel”, acţiunea având loc înainte de evenimentele prezentate în serialul original, şi nu vor include personaje întâlnite în „Urzeala tronurilor”.

De asemenea, televiziunea a transmis recent că filmările pentru serialul „House of the Dragon”, un alt prequel al hitului „Game of Thrones”, vor debuta în luna aprilie. Totodată, o adaptare a seriei de povești „Tales of Dunk and Egg”, a cărei acțiune are loc înainte de cea din „Game of Thrones”, este în curs de dezvoltare la HBO.

Faptul că seriile sunt în curs de dezvoltare nu înseamnă neapărat că vor ajunge pe micile ecrane. Pilotul unui alt prequel „Game of Thrones”, scris de Jane Goldman și cu Naomi Watts în rolul principal, a fost dezvoltat, dar HBO a decis în cele din urmă să renunțe la el, în 2019.

Informaţia despre noul contract semnat de George R. R. Martin a fost dezvăluită la scurt timp după ce s-a aflat că renumitul scriitor a acceptat să se implice în producţia unui alt serial TV inspirat din activităţile sale editoriale, care va fi produs de UCP şi Peacock, potrivit Agerpres. Studioul şi serviciul de streaming vor dezvolta un serial TV care se inspiră din seria literară „Wild Cards”, aflat în trecut în dezvoltare la Hulu. Scriitorul va fi producător executiv, alături de Melinda Snodgrass şi Vince Gerardis. Cărţile din seria „Wild Cards” au fost lansate începând din anul 1987. De-a lungul anilor, peste 40 de autori au publicat volume în cadrul acestei serii literare, care a fost editată de George R.R. Martin şi Melinda Snodgrass.

CITEȘTE ȘI: Trei producții spin-off “Game of Thrones” sunt în lucru la HBO

Filmările pentru serialul „House of the Dragon”, prequel „Game of Thrones”, încep în aprilie

HBO a înregistrat o uriașă scădere a audiențelor în era post-”Game Of Thrones”

Foto: Profimedia Images