Gérard Depardieu face primele comentarii despre prietenul Vladimir Putin și poziția privind Ucraina

De: Ana Obretin / 01.03.2022, 16:40
Gérard Depardieu face primele comentarii despre prietenul Vladimir Putin și poziția privind Ucraina

Actorul francez Gérard Depardieu i-a cerut prietenului său Vladimir Putin să pună capăt operațiunilor sale militare din Ucraina.

Marți, starul francez, care deține și cetățenie rusă, a vorbit în premieră, într-un comunicat de presă remis AFP, despre poziția sa privind tragicul conflict armat izbucnit pe 24 februarie.

CITEȘTE ȘI: Gerard Depardieu a fost pus sub acuzare pentru presupuse „violuri” săvârșite în 2018

De la ruşi vin banii! Gérard Depardieu îşi deschide restaurant la Moscova

„Rusia și Ucraina au fost întotdeauna țări surori. Sunt împotriva acestui război fratricid. Eu spun: ‘Opriți armele și negociați!”, a spus actorul în vârstă de 73 de ani. 

Intervenția lui Gérard Depardieu a stârnit vâlvă pentru că actorul francez era în relații foarte bune cu Rusia și președintele acesteia. Devenit cetățean rus pe 3 ianuarie 2013, actorul a petrecut din ce în ce mai puțin timp în Franța, așa cum a confirmat într-un interviu acordat lui L’Obs pe 25 februarie.

„Chiar dacă mai dețin cetățenie franceză și pașaport francez, acum sunt cetățean al Rusiei și Dubaiului”, a spus el. „Dar îmi petrec viața cel mai des la Marea Mediterană. Am două vapoare pentru pescuit, unul în Dubai, altul, care era folosit pentru pescuitul tonului și în care am un apartament amenajat, la Istanbul. Voi fi mereu acolo (în Franța, n.r.) pentru filmări, dar din ce în ce mai puțin să locuiesc acolo. O sa-mi vând si hotelul parizian si podgoriile”, a mai spus acesta.

De la începutul ofensivei rusești, peste 500.000 de ucraineni au fugit din țară. Cel puțin jumătate și-ar fi găsit refugiu în Polonia, în timp ce alții au ajuns în România, Ungaria și Slovacia. Potrivit autorităților, au murit peste 350 de civili ucraineni, inclusiv 14 copii. De cealaltă parte ar fi murit peste 5.300 de soldați ruși.

Vedetele s-au mobilizat pentru Ucraina

Soții actori Blake Lively și Ryan Reynolds au anunțat că inițiază o strângere de fonduri și că, pentru fiecare dolar donat de alte persoane, vor dubla suma din propriul buzunar. Angelina Jolie, trimis special al Agenției pentru refugiați din cadrul ONU, prințul William al Marii Britanii și soția sa, Catherine de Cambridge, Miley Cyrus, Mark Ruffalo se numără printre celebritățile care și-au oferit ajutorul.

CITEȘTE ȘI: Gerard Depardieu oferă Rusiei locuința sa de lux din Paris

Foto: Profimedia Images