Warner Bros. nu va mai lansa „The Batman” în Rusia

De: Nicoleta Lepădatu / 01.03.2022, 09:09
Warner Bros. nu va mai lansa „The Batman” în Rusia

Warner Bros. a retras „The Batman” din calendarul său rusesc de lansări. Decizia vine în timp ce Rusia continuă invadarea Ucrainei și urmează deciziei Disney de a întrerupe lansările viitoare în această țară.

„În lumina crizei umanitare din Ucraina, WarnerMedia nu va mai lansa lungmetrajul  „The Batman” în Rusia”, a declarat un purtător de cuvânt al studiourilor într-un comunicat. „Vom continua să monitorizăm situația pe măsură ce evoluează. Sperăm într-o soluționare rapidă și pașnică a acestei tragedii.”

„The Batman”, cu Robert Pattinson în rol principal, urma să aibă premiera pe 3 martie în Rusia, ca parte a lansării globale a filmului. Alte filme Warner Bros. programate să fie lansate în Rusia includ „Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore” (14 aprilie) și animația DC „League of Super-Pets” (19 mai).

Rusia se numără printre piețele majore pentru filmele de la Hollywood, fiind una dintre cele mai profitabile. Numai „Spider-Man: No Way Home” de la Sony a avut aici încasări mai mari de 44,5 milioane de dolari până în prezent de la intrarea în cinematografe în decembrie. În weekendul 25-27 februarie, primul de când Rusia a lansat atacul neprovocat împotriva Ucrainei, o serie de lungmetraje de la Hollywood au fost lansate în Rusia, inclusiv „Cyrano” de Joe Wright și „The Godfather 50th Anniversary” de la Paramount. Printre cele care nu au mai intrat în cinematografe se numără „Death on the Nile” a lui Kenneth Branagh și „Uncharted” de la Sony.

Foto: outnow.ch

CITEȘTE ȘI: „The Batman”: Robert Pattinson își trăiește visul copilăriei pe marele ecran