„Ghostbusters: Afterlife”, pe primul loc în box office-ul nord-american în weekendul lansării

De: Nicoleta Lepădatu / 22.11.2021, 07:28
„Ghostbusters: Afterlife”, pe primul loc în box office-ul nord-american în weekendul lansării

„Ghostbusters: Afterlife”, capitolul următor din universul original „Ghostbusters/Vânătorii de Fantome”, în regia lui Jason Reitman, a intrat direct pe locul întâi în box office-ul nord-american în weekendul premierei, cu încasări de 44 de milioane de dolari.

În centrul filmului „Ghostbusters: Afterlife” se află o mică familie: mama singură Callie (Carrie Coon), fiul său de 15 ani Trevor (Finn Wolfhard), şi fiica sa de 12 ani Phoebe (Mckenna Grace). După ce sunt evacuaţi din apartamentul lor din Chicago, familia se mută într-o casă dărăpănată din Oklahoma – o fermă murdară – care s-a aflat în proprietatea tatălui ei decedat recent, un om despre care ea nu-şi aminteşte.  După cum se dovedeşte, acel tată n-a fost nimeni altul decât Egon Spengler, care a avut motive misterioase să se mute din casa lui din Manhattan în Oklahoma rurală.

Din distribuție fac parte Carrie Coon, Finn Wolfhard, Mckenna Grace, Annie Potts, Ernie Hudson, şi Paul Rudd. Regia Jason Reitman. Filmul este produs de Ivan Reitman și are un scenariu semnat de Gil Kenan şi Jason Reitman.

Pe locul al doilea în box office-ul nord-american de weekend, cu încasări de 10,8 milioane de dolari coboară ocupantul locului întâi din ultimele două săptămâni, „Eternals / Eternii”, cel de-al 26-lea titlu din Universul cinematografic Marvel, care reprezintă o expansiune a acestuia, prin cei zece supereroi nemuritori care au protejat Pământul și i-au modelat istoria și civilizațiile de la începutul timpului.

Când creaturile monstruoase numite Devianții, despre care se credea că sunt pierdute în istorie, revin în mod misterios, Eternii sunt obligați să se reunească pentru a apăra din nou omenirea.

Volumele de benzi desenate originale „Eternals” ale lui Jack Kirby, care au fost publicate pentru prima dată în 1976, au fost sursa de inspirație a filmului. Eternii sunt o rasă de extratereștri nemuritori de pe îndepărtata planetă Olympia care au sosit pe Pământ cu mii de ani în urmă pentru a proteja omenirea de o serie de prădători extratereștri – Devianții. Eternii au fost alertați cu privire la amenințarea Deviantă de către Celestiali, o rasă de constructori cosmici care au fost întâlniți în „Guardians of the Galaxy”.

Misiunea Eternilor de a petrece mii de ani pe Pământ pentru a proteja umanitatea, civilizația și planeta derivă din gândirea contemporană despre modul în care oamenii comunică între ei pe tot globul. Eternii de pe Pământ sunt un grup divers și puternic – o combinație de gânditori și luptători, împărtășind aceeași energie cosmică, care se traduce în puteri diferite pentru fiecare. Când lucrează împreună, aceste puteri se completează reciproc.

În noua peliculă joacă, printre alții, Richard Madden, Angelina Jolie, Gemma Chan, Kit Harington, Salma Hayek. Filmul este produs de Kevin Feige și Nate Moore și regizat de Chloé Zhao, care a câștigat recent Oscarul pentru cel mai bun regizor pentru „Nomadland / Ținutul nomazilor”. Louis D’Esposito, Victoria Alonso și Kevin de la Noy sunt producătorii executivi. Scenariul este semnat de Chloé Zhao și Chloé Zhao & Patrick Burleigh și Ryan Firpo & Kaz Firpo.

Pe locul al treilea în box office-ul nord-american de weekend se află ocupantul locului al doilea de săptămâna trecută, ”Clifford the Big Red Dog”, cu încasări de 8,1 milioane de dolari.

O elevă de gimnaziu în New York City, locuiește cu mama ei Maggie. Emily-Elizabeth Howard este hărțuită de colegii săi la școala privată unde învață. Singurul ei prieten este colegul tocilar Owen Yu. Ea este lăsată în mâinile unchiului ei iresponsabil, Casey, în timp ce Maggie pleacă la Chicago pentru o călătorie de afaceri.

Domnul Bridwell, care conduce un cort de salvare a animalelor, îi prezintă lui Emily-Elizabeth un cățeluș mic și roșu. El îi spune că acesta va crește în dimensiune în funcție de câtă dragoste primește. Casey spune nu adopției, știind că sora lui nu o va permite niciodată și că patrupedele sunt interzise în clădirea în care locuiește. Când Emily-Elizabeth ajunge acasă de la școală în acea zi, după ce a fost din nou agresată, descoperă cățelușul în rucsac și îl numește Clifford. Emily-Elizabeth încearcă să-l convingă pe Casey să o lase să-l păstreze, iar el îi este de acord să îl țină pe Clifford doar pentru o noapte. A doua zi fetița se trezește și își dă seama că acesta este de dimensiuni uriașe. ”Clifford the Big Red Dog” este bazat pe seria de cărți pentru copii cu același nume de Norman Bridwell și îi are în distribuție printre alții pe Rosie Perez, Sienna Guillory, John Cleese, Jack Whitehall, David Alan Grier.

Topul 10 al peliculelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele din America de Nord este completat de „King Richard”, cu încasări de 5,7 milioane de dolari, „Dune” (3 milioane de dolari), ”Venom: Let There Be Carnage”, cu încasări de 2,8 milioane de dolari, cel mai așteptat film al universului Bond, „No Time To Die”, cu încasări de 2,7 milioane de dolari, ”The French Dispatch” (970.000 de dolari), ”Belfast” ( 940.000 de dolari) și ”Ron’s Gone Wrong” (888.000 de dolari).

Foto: outnow.ch

CITEȘTE ȘI:  „Eternals / Eternii” a urcat pe primul loc în box office-ul nord american în weekendul premierei