„Grey’s Anatomy” va continua cu sezonul 18

De: Ana Obretin / 11.05.2021, 09:47

Televiziunea americană ABC a anunțat că serialul „Grey’s Anatomy” va fi reînnoit, cel puțin cu sezonul 18, după ce vedeta Ellen Pompeo și-a prelungit contractul pentru a continua să joace rolul medicului Meredith Grey.

Drama medicală, aflată în prezent la cel de-al 17-lea sezon, este liderul audiențelor pentru ABC în segmentul comercial, atrăgând 8,3 milioane de spectatori, potrivit Variety. Alături de „Grey’s Anatomy”, ABC a anunțat și un nou sezon, al cincilea, al spin off-ului serialului, „Station 19”.

Anunțul vine după ce, în sezonul actual, doi dintre veteranii serialului „Grey’s Anatomy”, Giacomo Gianniotti (Andrew DeLuca) și Jesse Williams (Jackson Avery), au părăsit distribuția. Însă producătorii au confirmat că membrii distribuției originale Chandra Wilson (Miranda Bailey) și James Pickens Jr. (Richard Webber) vor reveni în sezonul al 18-lea, împreună cu Pompeo. 

În martie, presa de specialitate a scris că serialul american cu tematică medicală ar putea trage cortina, întrucât scenariul sezonului al 17-lea a fost scris astfel încât să pară că aduce finalul show-ului. Drama medicală a fost creată de Shonda Rhimes și a avut premiera pe 27 martie 2005, fiind în prezent cea mai longevivă serie TV cu tematică medicală, după „MASH” (11 sezoane) și „ER” (15 sezoane). Show-ul actual a inclus printre subiecte și pandemia care a afectat întreaga lume. Cu această ocazie au revenit în show personaje de mult plecate, precum Derek (Patrick Dempsey), George (T.R. Knight) și Lexie (Chyler Leigh).

Creatoarea show-ului Shonda Rhimes a declarat mereu că finalul show-ului va veni atunci când actrița Ellen Pompeo, care a fost o prezență constantă în show, va decide că nu va mai putea continua. Contractul pe care Pompeo l-a semnat în 2017 pentru cele mai recente două sezoane a făcut ca aceasta să fie cel mai bine plătită actriță de seriale-dramă, cu un salariu anual de 20 de milioane de dolari. Cu noul contract, ea va rămâne actrița de televiziune cel mai bine plătită. 

Serialul “Anatomia lui Grey” este axat pe stagiarii, medicii și rezidenții dintr-un spital fictiv din Seattle, în timp ce încearcă să își mențină viețile personale și profesionale în echilibru. Titlul este derivat din manualul de anatomie umană „Gray’s Anatomy”, scris de Henry Gray, iar serialul a fost conceput să aibă o distribuție mixtă, eliminând criteriile rasiale. A primit numeroase premii, inclusiv Globul de Aur și 38 de nominalizări la Emmy.

CITEȘTE ȘI: Un veteran al serialului „Grey’s Anatomy” părăsește show-ul după 12 sezoane

Moarte şocantă în ”Grey’s Anatomy”! Fanii sunt furioşi

Ce spune Patrick Dempsey despre o posibilă reîntoarcere în “Grey’s Anatomy”

Fanii serialului „Anatomia lui Grey” au lansat o petiţie pentru revenirea în show a unui personaj

Foto: Profimedia Images