Guy Ritchie va regiza viitoarea adaptare live-action a filmului din 1997 „Hercules”

De: Nicoleta Lepădatu / 18.06.2022, 08:34
Guy Ritchie va regiza viitoarea adaptare live-action a filmului din 1997 „Hercules”

Guy Ritchie, care a regizat „Aladdin” de la Disney în 2019, urmează să regizeze și viitoarea adaptare live-action a filmului „Hercules” din 1997, conform publicației Variety.

Regizorii „Avengers: Endgame”, Joe și Anthony Russo, de la AGBO, vor produce filmul dezvoltat de Disney, care l-a angajat pe Dave Callaham să scrie o primă schiță. AGBO este în proces de angajare de scenariști suplimentari.

Guy Ritchie a filmat recent un thriller de acțiune care nu are încă un titlu cu Jake Gyllenhaal în rolul principal. El a scris, regizat și produs executiv „Operation Fortune: Ruse de guerre” de la STX, care era programat pentru lansarea în primele luni ale anului 2022, dar a fost amânat fără ca o nouă dată oficială să fie stabilită.

Animația originală „Hercules” a fost regizat de Ron Clements și John Musker ca o repovestire muzicală a legendei lui Hercules, cu muzică de Alan Menken. Tate Donovan a avut rolul principal, alături de Susan Egan și de James Woods în rolul lui Hades, care îl răpește pe semizeul Hercule în copilărie și îl forțează să trăiască alături de muritori. Hercule este asistat de satirul Philoctetes (Danny DeVito), care îl învață să-și folosească forța supraomenească pentru a se dovedi demn de a trăi printre zeii de pe Muntele Olimp.

Filmul original Disney „Hercules” a avut un buget de 85 de milioane de dolari și a încasat 252 de milioane de dolari la box office, din întreaga lume. S-a alăturat predecesorilor Disney, inclusiv „Frumoasa și Bestia” din 1991, „Aladdin” din 1992 și „Regele leu” din 1994, care au fost toate refăcute ca filme profitabile live-action.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Joe Henderson („Lucifer”) va scrie scenariul live-action-ului „Pokemon”