Joe Henderson („Lucifer”) va scrie scenariul live-action-ului „Pokemon”

De: Nicoleta Lepădatu / 27.07.2021, 15:05
Joe Henderson („Lucifer”) va scrie scenariul live-action-ului „Pokemon”

O nouă serie „Pokemon” este în curs de dezvoltare la Netflix, conform unor surse ale publicației Variety.

Deoarece proiectul este încă la început, nu sunt disponibile detalii despre acțiunea serialului. Cu toate acestea, sursele Variety confirmă că Joe Henderson va fi cel care va scrie scenariul, dar și unul dintre producătorii executivi. În prezent, Henderson este unul dintre creatorii popularului serial Netflix „Lucifer”, dar și producător executiv al acestuia. Al șaselea și ultimul sezon „Lucifer” se pregătește să fie difuzat pe rețeaua de streaming.

Aceleași surse spun, de asemenea, că proiectul ar fi o serie live-action asemănătoare cu filmul „Detectivul Pikachu” cu Ryan Reynolds și Justice Smith, care a fost lansat în 2019.

Reprezentanții Netflix și cei ai lui Joe Henderson nu au dat curs invitației publicației de a face declarații în acest sens.

Decizia Netflix de a dezvolta o serie originală „Pokemon” este una destul de firească, având în vedere că rețeaua de streaming a difuzat destul de multe dintre serialele „Pokemon” existente, inclusiv „Pokemon: Liga Indigo” și „Pokemon Journeys”, printre altele. Netflix a făcut, de asemenea, un puternic tur de forță în ceea ce privește difuzarea de  anime-uri în ultimii ani, anunțând deja serii originale bazate pe „Far Cry”, „Splinter Cell” și „Terminator”. Netflix s-a mutat și în mai mult în zona de adaptări live-action ale titlurilor anime, inclusiv cu viitoarele „Cowboy Bebop” și „One Piece”. Rețeaua de streaming a lansat anterior un film live-action „Death Note”, în 2017.

În plus față de munca sa la „Lucifer”, Henderson lucrează în prezent la un serial care este o  adaptare a cărții de benzi desenate „Shadecraft”, la Netflix, care a fost anunțată în martie. Joe Henderson a scris scenariul, lucrând alături de artistul Lee Garbett. Henderson este coscenarist al pilotului acestui proiect împreună cu Georgia Lee, ambii ambii find și producători executivi.

Joe Henderson este, de asemenea, cunoscut pentru producții precum „11.22.63”, la Hulu și „Graceland” și „White Collar”, la USA Network.

Franciza Pokemon în ansamblu a devenit un fenomen mondial de la prima lansare în 1995. Aceasta cuprinde acum mai multe seriale de televiziune, filme, jocuri video, cărți, benzi desenate manga și multe altele. Pe frontul live-action, „Detectivul Pikachu” s-a dovedit a fi un succes la box office încă de la prima sa difuzare. Filmul a încasat peste 430 de milioane de dolari în întreaga lume la un buget de producție de 150 de milioane de dolari.

Foto: Profimedia images

CITEȘTE ȘI: Katy Perry a lansat o piesă cu Pikachu la 25 de ani de „Pokemon”