Hans Zimmer spune că nominalizarea la Oscar din acest an pentru coloana sonoră a filmului „Dune” i se datorează regizorului Denis Villeneuve

De: Nicoleta Lepădatu / 25.02.2022, 11:24
Hans Zimmer spune că nominalizarea la Oscar din acest an pentru coloana sonoră a filmului „Dune” i se datorează regizorului Denis Villeneuve

Hans Zimmer, compozitor care a primit de-a lungul carierei 11 nominalizări la Oscar şi a câştigat premiul Academiei americane de film pentru „The Lion King”, în 1994, spune că nominalizarea din acest an pentru coloana sonoră a filmului „Dune” i se datorează regizorului Denis Villeneuve.

Zimmer spune că nominalizarea sa la Oscar pentru coloana sonoră „Dune”, o adaptare a romanului SF scris de Frank Herbert în 1965, i se pare bizară după ce regizorul peliculei, Denis Villeneuve, nu a fost nominalizat la categoria cel mai bun regizor.

„Mi se rupe inima pentru prietenul meu”, a declarat Hans Zimmer într-un interviu pentru Reuters.

„Dar pot spune, cu conştiinţa curată şi cu cea mai mare sinceritate, că… sunt nominalizat datorită muncii sale şi datorită muncii tuturor celor din jurul meu aşa că dacă vreunul dintre noi câştigă ceva este cu totul în numele lui, totul pentru el”.

Pentru compozitor, „Dune” a fost mereu un proiect la care a visat. A fost un fan al poveştii intergalactice a lui Herbert despre politică, religie şi viermii gigantici încă din adolescenţă, asemenea lui Denis Villeneuve.

„Abia când Denis mi-a spus într-o zi dacă am auzit de o carte care se cheamă „Dune” m-a cuprins un entuziasm adolescentin. A reprezentat o mare parte din anii mei de adolescenţă”, a spus Zimmer.

Pentru a produce o sonoritate nepământeană, Zimmer a compus muzica la sintetizator după care a rugat un sculptor în metal să recreeze sunetele folosind diferite forme şi metale.

„Dune”, cu Timothee Chalamet, Zendaya, Javier Bardem, Rebecca Ferguson şi Oscar Isaac în distribuție, a primit 10 nominalizări la Oscar anul acesta, cele mai multe la categoriile tehnice.

Ceremonia de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 27 martie.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Premiile BAFTA 2022: „Dune” conduce topul nominalizărilor

Hans Zimmer a compus o a doua partitură originală pentru „Dune”