Idris Elba, în negocieri pentru achiziția Channel 4, post TV public din Marea Britanie

De: Ana Obretin / 28.06.2022, 17:48
Idris Elba, în negocieri pentru achiziția Channel 4, post TV public din Marea Britanie

Starul britanic Idris Elba este în discuții pentru a susține o ofertă de 1 miliard de lire sterline pentru Channel 4.

Potrivit The Sunday Times, în acest sens, actorul este în discuții cu antreprenorul Marc Boyan, fondatorul și CEO al firmei de marketing și comunicare The Miroma Group. Vestea despre potențiala nouă afacere a Elba vine după ce Guvernul britanic și-a anunțat planurile de a privatiza Channel 4, în încercarea de a-și asigura finanțarea pe termen lung și de a concura cu platformele de streaming majore, cum ar fi Netflix și Amazon Prime Video.

CITEȘTE ȘI: Top 10 cele mai bune filme adaptate după jocuri video

Top cele mai bune seriale ale secolului 21; ce producție ocupă primul loc (VIDEO)

Înainte de a ajunge să joace în aclamatul serial „Luther”, Idris Elba a avut numeroase apariții în show-uri TV britanice, inclusiv în drama polițistă „The Bill” și seria Channel 5 „Family Affairs”. El a vorbit anterior despre importanța televiziunii britanice și despre experiența sa cu Channel 5, declarând pentru The Irish Times: „La acea vreme, Channel 5 nu avea mulți telespectatori. Câteva mii, probabil? Dar, pentru că era un canal nou, au fost curajoși, au pus pe ecran o mulțime de tineri actori noi, iar eu țin această experiență aproape de inima mea. A fost o perioadă care m-a impulsionat”.

Cu privire la intens criticata decizie de privatizare a Channel 4, Nadine Dorries, secretarul de stat pentru Digital, Cultură, Media și Sport din Marea Britanie, a susținut că a fost luată pentru a „elibera” canalul „de constrângerile statului”, scrie NME.

Între timp, actorul Idris Elba are un nou proiect pentru micile ecrane, un thriller produs de AppleTV+, „Hijack”, în care va juca rolul unui negociator de ostatici.

CITEȘTE ȘI: Idris Elba s-a autoeliminat din lista candidaților pentru James Bond

Foto: Profimedia Images