In Memoriam: Ion Dichiseanu, la TVR

De: Ana Obretin / 21.05.2021, 12:36
In Memoriam: Ion Dichiseanu, la TVR

TVR îi va aduce un omagiu actorului Ion Dichiseanu, decedat joi, la vârsta de 87 de ani, weekendul acesta, printr-o serie de producții în care a jucat acesta.

Astfel, vineri, de la ora 15:30, pe TVR 3 și TVR MOLDOVA, și sâmbătă, de la ora 15:00, la TVR Internațional, va fi difuzat un spectacol din Arhiva de Aur TVR: „Noaptea marilor speranțe”, de Tudor Popescu.

Apropiat al emisiunii „Drag de România mea”, de la TVR 2, Ion Dichiseanu a răspuns de două ori invitației prietenului său Paul Surugiu Fuego. Vineri, de la 22:00, telespectatorii îl vor putea revedea în cele mai frumoase momente artistice din emisiune, dar și la povești alături de familia sa, la galele „Drag de România mea! In memoriam Ion Dichiseanu”. Programul va fi difuzat simultan pe TVR Internațional, iar sâmbătă, de la ora 22.30 pe TVR Moldova.

De asemenea, TVR 2 a pregătit cinefililor la „Duminica filmului românesc“, din 23 mai, două dintre cele mai reprezentative filme ale actorului Ion Dichiseanu: de la ora 13:10 „Sfânta Tereza și diavolii”, în regia lui Francisc Munteanu, o apreciată dramă românească de război, iar de la ora 20:10 în „Tradafirul galben”, al doilea film din celebra aventură a lui Mărgelatu, una dintre cele mai populare serii de filme din cinematografia românească care aniversează momentului istoric al Revoluției de la 1848.

Trupul neînsuflețit al actorului va fi depus vineri, la ora 13.00, în foaierul Teatrului Nottara din București, pe scena căruia a jucat peste 40 de ani, iar cei care doresc îi vor putea aduce un ultim omagiu. Întregul proces se va desfășura cu respectarea normelor sanitare în vigoare.
Sâmbătă, la ora 10.00, cortegiul va pleca spre Cimitirul Bellu, unde va fi depus în capelă, iar slujba de înmormântare va avea loc ora 12.00. Ion Dichiseanu va fi înmormântat cu onoruri militare, potrivit instituției de spectacole.