Încep înscrierile pentru Bucharest International Dance Film Festival, ediția 2021

Apropo.ro / 02.06.2021, 13:36
Încep înscrierile pentru Bucharest International Dance Film Festival, ediția 2021

Au început înscrierile pentru BIDFF – Bucharest International Dance Film Festival, singurul  eveniment cinematografic din România dedicat filmelor de dans, conform unui comunicat remis apropo.ro. Festivalul, aflat la cea de-a șaptea ediție și care va avea loc între 1-5 septembrie, la București, deschide sesiunea de înscrieri pentru secțiunile competiționale de scurtmetraje. Datele limită la care se pot trimite aplicațiile sunt 25 iunie (normal) și 16 iulie (târziu).

Tema din acest an este „Potential Worlds” și scopul ei este de a invita artiștii și spectatorii să-și imagineze arta viitorului ca un ecosistem dinamic care încorporează noi elemente și mutații. Începând cu acest an, festivalul își extinde direcția de programare cu lucrări hibride futuristice și caută să prezinte lucrări cinematografice provocatoare care chestionează relația dintre manifestările artistice și procesul rapid de digitizare.

Despre viziunea curatorială a Bucharest International Dance Film Festival

Viziunea curatorială a BIDFF își propune să descifreze, modeleze, transforme sau revoluționeze aceste concepte. BIDFF este o platformă pentru filme inedite care folosesc mișcarea că principalul lor limbaj și corpul ca principalul lor subiect.

BIDFF încurajează sincretismul și dialogul dintre mișcare și diversele forme de cinema și artă vizuală, de la cele mai tradiționale la cele experimentale și lucrări VR. Pe lângă proiecțiile de film, festivalul va include și mese rotunde, expoziții, prezentări publice și laboratoare de producție de film.

CITEȘTE ȘI: Festivalul Neversea, care urma să aibă loc în iulie, va fi reprogramat

La BIDFF 2021 pot fi înscrise scurtmetraje de dans live action sau animație, în orice gen: ficțiune, documentar sau experimental, produse în ultimii doi ani, care nu depășesc 20 de minute în lungime și au o calitate minimă Full HD (1080p).

Înscrierea filmelor se face prin intermediul Film Freeway. https://filmfreeway.com/bidff2021.

Datele limită la care se pot trimite aplicații sunt 25 iunie (normal) și 16 iulie (târziu). Fiecare regizor poate înscrie maximum 2 filme în competiție. Toți cei interesați sunt rugați să verifice taxele aferente categoriei și deadline-urilor înainte de a transmite aplicația. Aplicanții vor primi răspunsul referitor la selecția filmului înscris, până pe 1 august 2020.

BIDFF recunoaște excelența, noutatea și discursul artistic curajos, oferind premii în valoare de 1500 de euro, pentru Cel mai bun film internațional și Cel mai bun film românesc.

Intrarea la toate evenimentele festivalului va fi liberă, mai puțin atelierele care necesită înscriere în prealabil.

CITEȘTE ȘI: Maximum Rock Festival 2021, în septembrie, la Arenele Romane din București

Foto: BIDFF