International Emmy 2021: „Call My Agent”, „Tehran”, „Atlantic Crossing” – marii câștigători

De: Ana Obretin / 23.11.2021, 08:59
International Emmy 2021:

Producțiile „Call My Agent”, „Tehran” și „Atlantic Crossing” au fost marii câștigători la ediția de anul acesta a premiilor International Emmy, pentru care câștigătorii au fost anunțați luni seară.

Astfel, „Atlantic Crossing” a primit premiul categoriei „cel mai bun film TV/cea mai bună miniserie”. O dramă istorică plasată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, „Atlantic Crossing” spune povestea prințesei moștenitoare a Norvegiei care a fugit în America pentru a scăpa de invazia nazistă a țării sale și de interacțiunile ei cu președintele SUA Franklin Roosevelt. Cu Sofia Helin în rolul prințesei moștenitoare a Norvegiei Märtha și Kyle MacLachlan în rolul lui Roosevelt, serialul a fost difuzat pe NRK în Norvegia și pe Masterpiece Theatre pe PBS.

CITEȘTE ȘI: Top cele mai bune seriale ale secolului 21; ce producție ocupă primul loc (VIDEO)

Primetime Emmy 2021: „The Crown”, „Ted Lasso” și „The Queen’s Gambit” au obținut principalele trofee

“Call My Agent/ Dix Pour Cent” revine cu un sezon cinci “surpriză” plus un film

Premiul pentru cel mai bun serial dramă a fost acordat thrillerului de spionaj israelian produs de Kan 11 și Apple „Tehran”, în timp ce cel de-al patrulea sezon al serialului francez „Dix pour Cent/ Call My Agent” a primit premiul International Emmy pentru cea mai bună comedie.

În categoriile dedicate interpreților, Hayley Squires a fost desemnată cea mai bună actriță, pentru rolul din drama despre industria porno de pe Channel 4 „Adult Material”. David Tennant a fost desemnat cel mai bun actor pentru interpretarea unui criminal în serie obsedant, Dennis Nielsen, în „Des”, difuzat de ITV, scrie The Hollywood Reporter.

Câștigătorii premiilor International Emmy au fost anunțați luni, într-o ceremonie care a avut loc live la New York. Evenimentul a fost găzduit de starul producției „Insecure” Yvonne Orji, iar printre prezentatori s-au numărat Vanessa Williams, Aidan Quinn, Brian d’Arcy James, Method Man, Piper Perabo, Emeraude Toubia, Wilson Cruz, Felipe Santana și Angélica.

Starul NBA Dirk Nowitzki i-a înmânat lui Thomas Bellut, directorul general al radiodifuzorului public german ZDF, premiul Internațional Emmy Directorate de anul acesta, un trofeu acordat pentru întreaga carieră.

Anul acesta, premiile International Emmy au fost printre cele mai mai cosmopolite din istoria de 49 de ani a evenimentului, cu un record de 24 de țări reprezentate în cele 44 de nominalizări. În total, cele 11 programe și seriale premiate cu International Emmy au reprezentat opt țări. Lista completă a câștigătorilor se găsește aici.

Premiile International Emmy recompensează cele mai bune producții de televiziune realizate în afara Statelor Unite ale Americii.

CITEȘTE ȘI: Sigourney Weaver a acceptat rolul din “Dix pour Cent/ Call my Agent” fără să citească scenariul

Creative Emmy Awards: „The Queen’s Gambit”, „The Mandalorian”, „The Crown”, printre marii câștigători

Foto: Profimedia Images